Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 листопада

День на Закарпатті був холодним, але досить спокійним.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У парламенті зареєстрували проект постанови про зміну принципів формування прожиткового мінімуму. 28 листопада документ оприлюднили на сайті Верховної Ради. У разі прийняття проекту, розмір прожиткового мінімуму наступного року зросте не на 10%, як передбачено законопроектом про держбюджет 2018 року, а вдвічі.

Із настанням грудня на полицях магазинів традиційно з’являються новорічні прикраси та подарункові набори солодощів, а багато хто вже починає планувати закупи до новорічного та різдвяного столу. За даними державної офіційної статистики станом на 20 листопада, у порівнянні з аналогічною датою минулого року, із переліку 23-х соціально-важливих продуктів 22 із них подорожчали, за виключенням цукру.

Ужгородські лебеді вже стали символом міста. Проте раніше птахи жили постійно на одному місці — на ділянці між двома мостами. А ця пара, що прилетіла зараз, поводиться доволі дивно – то з’являться, то зникає.

Ночувати лебеді відправляються кудись на околиці. Принаймні на звичній удень території їх у сутінках  немає. Уранці ж вони повертаються. Крім того, їх то двоє, то троє, то взагалі четверо. Де більшість часу перебувають двоє молодих птахів – також залишається загадкою.

За повідомленням Закарпатського гідрометеоцентру, вдень та ввечері 30-го листопада, вночі 1-го грудня, по області очікуються сильні дощі, у горах сильний мокрий сніг та сніг. У гірських районах місцями: тумани, ожеледь, ожеледиця, вранці та вдень 30-го листопада хуртовини.

На що найчастіше хворіють закарпатські діти і в якому районі області ситуація найгірша. Про це закарпатська газета «НЕДІЛЯ» запитала головного лікаря Закарпатської обласної дитячої лікарні, депутата обласної ради, голову постійної депутатської комісії  з питань охорони здоров’я Романа ШНІЦЕРА.

Кажуть, що колись Уж був судноплавною водоймою. Чи правда це – стверджувати не будемо, але на човнах на річці каталися не лише цьогоріч на День міста та сплавляються на кумедних плавзасобах під час щорічної регати. Зокрема, спільнота Uzhhorod Transkarpatia Guide оприлюднила фото 1958 та 1962 років, на яких видно, як масово ужгородці користувалися річковим  таксі.

У місті Коломия Івано-Франківської області проходить Кубок України та чемпіонат України серед студентів ВНЗ з пауерліфтингу.  Учасниками заходу є  й закарпатці. Більше того, команда Андрія Козира з Хуста у загальнокомандному заліку посіла 2 місце.

zakarpatpost.net