Ужгородські перевізники просять мера скасувати безплатне перевезення учнів

Перевізники невдоволені тим, що стають «героями» публікацій у соцмережех та у ЗМІ.

Їм не подобається те, що їхню часто хамську по відношенню до дітей поведінку обговорює громадськість.

Вони запевняють, на багатьох маршрутах у години пік не можуть скористатися транспортом ужгородці, які їдуть на роботу, адже пасажиромісткість автобусів на маршрутах формувалася до надання пільги школярам.

«Після запровадження цієї пільги, яка надається нами за власний рахунок, на окремих маршрутах різко збільшився пасажиропотік. Школярі, які раніше з метою економії коштів йшли до школи одну-дві зупинки пішки та ті, яких підвозили батьки, перейшли на громадський транспорт, й деться у зверненні. – Є також діти, котрі відверто зловживають можливістю без оплати їздити містом і проводять таким чином дозвілля, влаштовують собі “екскурсії” в час уроків і поза ними».

Крім того, автори звернення переконують Андріїва, що пільгою з безоплатного перевезення масово користується молодь, яка вже закінчила навчання, але зберегла колишні учнівські квитки, а також  учні сільських шкіл, мовляв, посвідчення фальсифікують, виправляють у них дати.

Тому, за словами перевізників, намір міської влади Ужгорода надати додаткову якісну соціальну пільгу тим, кому вона реально потрібна, вилився у «протистояння» між школярами, батьками та водіями.

Отже, автори листа резюмують, що:  «з метою уникнення подальшого накопичення негативу вважаємо доцільним припинити експеримент і надати школярам пільгу, яка передбачена чинним законодавством. Скасування рішення міськради про безоплатне перевезення школярів призведе до того, що діти перестануть їздити без потреби, не буде тих, хто зловживає пільгою».

Утім, навіть якщо проїзд дітей  стане платним для батьків, чи поводитимуться з ними водії більш по-людськи?

zakarpatpost.net