У які країни їдуть одружуватись ужгородці?

Ужгородці   полюбляють не лише гучно святкувати радість одруження вдома, але й окремі з них відправляються  ставати на рушничок щастя, чи ж то хоча б у весільну подорож – за моря-океани…

Найбільшою популярністю серед ужгородців є пристрасна Італія. Не менше до снаги нашим молодятам і романтична Венеція, пише газета «Наш Ужгород».

«Мама в мене вже десять років працює у Римі. Тож логічно, що святкувати важливу подію ми відправилися до неї. У Італії потужна діаспора заробітчан, тому гостей на нашому святі було кілька сотень. Тай свято тривало не добу, а цілих три. Там багато дуже мальовничих і видовищних місць. На щастя, дружина не була проти, аби ми поєднували долі на чужині, – розповідає Василь Юськів. – Вдома з друзями зробили «другу серію» одруження, офіційно оформили стосунки. Тож було добре і цікаво всім».

У тренді серед краян і Париж, який вважається столицею кохання.

«На Ейфелевій вежі Андрій мені розповів про почуття. Ми товаришували два роки, але про якісь сосунки й мови не могло бути. До Франції поїхали разом з туристичною групою, тож я навіть не підозрювала, що на мене чекає приємний сюрприз. Шлюб зареєстрували ми у рідному місті, а відсвяткували на Драгобраті. У подорож же поїхали до Єгипту, здійснивши таке собі шлюбне турне», – зізнається містянка Олеся Ковтун.

Серед країн, які приваблюють ужгородців у плані проведення весілля у тренді також Чехія та Словаччина.

«Нещодавно нас запросили у Братиславу вести весілля. Там були гості з Києва тай з усієї України. Ми їхали туди довго. То був наш перший виклик до Європи. Було дуже цікаво, персонал нас не розумів. Я просив дуже довго скотч, а мені давали алкоголь. Але було справді весело. Наступне закордонне весілля мало проходити у Відні, але через сімейні обставини молодята від такої ідеї відмовилися. Але, сподіваюся, все попереду. Тепер  же у нас безвіз», – зізнався весільний староста Ярослав Мячин.

Часом ужгородці їдуть одружуватися і в Угорщину, Польщу, Бразилію, Швецію, Болгарію та Грецію. Щоправда, задоволення таке не з дешевих. Як запевняють самі ж наречені, застілля на 15 осіб із усім сервісом у Афінах вартує до 35 тисяч доларів.

Цікаво, що за словами організаторів урочистих подій, Закарпаття у цьому році стало дуже популярним для проведення шлюбних церемоній серед мешканців інших областей. Одружуватися до нас навідується все більше пар із Києва, Дніпра, Одеси, Вінниці, навіть з окупованого Донецька… Саме тут, як розповідають самі ж молодята, вони відчувають себе у серці Європи, та й мають можливість отримати цілий спектр справді якісних послуг, а одночасно – насолодитись відпочинком у Карпатах. Отже, шлюбний туристичний бізнес невдовзі може стати новою родзинкою нашого краю. Щоправда, для цього потрібно подбати про дороги та належну інфраструктуру, аби зацікавити якомога більше гостей.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Наш Ужгород», ексклюзивно для zakarpatpost.net