Які оригінальні атракції з’являються біля ужгородських багатоповерхівок

В Ужгороді активно створюють ОСББ. ЖЕКИ нарешті відійшли минуле. Містяни хочуть суттєвих  та реальних змін, аби їхнє житло було і гарним, і затишним.

Протягом останніх років  власники квартир у багатоповерхівках почали активно об’єднуватись і ремонтувати житло. Так, у 2015 році  було  створено 23 об’єднання, 2016 році – 160, за 8 місяців 2017 року – 31 і зараз у місті нараховується 323 ОСББ.

При цьому жильці не лише проводять  заміну вікон та дверей, але й облаштовують прибудинкову територію. Раніше zakarpatpost.net писав про креативні дивани та стільці, встановлені біля будинків, про клумби із шин та інші цікаві новації. Крім цього, ужгородці встановлюють біля помешкань декоративні огорожі, висаджують квіти, впорядковують дитячі майданчики.  Останнім часом за підтримки мерії біля багатоповерхівок почали викладати бруківкою та асфальтувати доріжки.

Це, безумовно, радує. А найбільш приємно те, що самі містяни намагаються оригінально прикрасити територію біля свої осель. Скажімо, поблизу шостої школи біля одного з будинків встановлено цікаву драбину. Звичайно, роботи там ще багато, але  на наступний рік в Ужгороді реалізовуватимуться нові програми. Зокрема, лише на навчання голів ОСББ у 2018 році передбачено в бюджеті 120 тис. грн.

zakarpatpost.net