Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 5 грудня

Сьогодні на Закарпатті знову сніжило, але день пройшов без особливих ексцесів.

Холодний початок грудня невдовзі зміниться періодом потепління, тож хочеться запам’ятати ці миті саме такими, якими вони є сьогодні. Тому журналіст газети «Наш Ужгород» підготував доробок  унікальних світлин засніженого міста.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Завтра свято Миколая святкують закарпатські угорці, чехи, словаки, румуни, німці та інші нацменшини. А сьогодні уночі Мукулаш роздає подарунки дітям.

На Виноградівщині поліцейські затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем у шию та намагалася приховати свою причетність до злочину. Поліція з’ясовує всі обставини інциденту. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Згідно з останніми висновками вчених існує їжа, що краще за ліки допомагає при застуді. На подив – це добре нам відомий курячий бульйон. Газета  «Домашня кулірнаія» пропонує свій рецептзакарпатської поливки.

Зима, що наступила, готує українцям багато нового: в грудні нам зроблять зайвий вихідний, після Нового року вступить в силу медреформа, а в лютому митницю переведуть на “єдине вікно”. Перший зимовий місяць почнеться з підвищення соцстандартів. Прожитковий мінімум зросте з 1624 до 1700 грн.

Поліція прокоментувала випадок з викраденням дитини в Хусті.Як з’ясувалося, все трапилося саме через необачність мами. За словами заступника начальника Хустської поліції Олександра Капцоша, дитину ніхто не викрадав.

Поруч із самим центром столиці Закарпаття журналіст газети «Наш  Ужгород» знайшов унікальні двері у Європу. Знаходяться вони не на словацькому кордоні, на вулиці Собранецькій, а на Другетів. Там, за дверима у Європу не Середземне, не Чорне море, не Канарські острови , а сміттєвий килим, створений руками тих, хто живе у дворі.

Україна лідирує у переліку країн з найменшою середньою зарплатою у Європі після вирахування податків. Так, жителі Молдови отримують 216 євро, Грузії – 293 євро. Середня зарплата у Білорусі – 320 євро, у Росії – 474 євро.

Днями представники спільноти Uzhhorod Modernism оприлюднили  унікальні старовинні світлини пошти в Ужгороді. Фото поштового і телеграфного уряду зроблено в 1928-1930-х роках. На знімках видно акуратно вимощену кам’яною бруківкою площу, яка  століття тому  виглядала набагато краще, ніж зараз.

zakarpatpost.net