Суп проти грипу і застуди: поливка, гуш левеш, курячий бульйон. Рецепт

Згідно з останніми висновками вчених існує їжа, що краще за ліки допомагає при застуді.

На подив – це добре нам відомий курячий бульйон.

Саме такий багато закарпатських господинь готують щонеділі.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

За даними досліджень доктора Реннарда із Небраски, США, курячий суп може полегшити симптоми інфекцій верхніх дихальних шляхів, оскільки в ньому містяться протизапальні компоненти. Крім того, його аромат, тепло і спеції можуть очищати скупчення слизу, викликані застудою.

Згідно з висновками вченого, бульйон містить інгредієнти із високим вмістом поживних речовин, у ньому – більше п’яти овочів із високим вмістом клітковини, вітаміну С і антиоксидантів.

Рецептів закарпатської поливки багато. Пропонуємо вам один із них. Налити у каструлю холодної води і помістити в неї добре промите куряче м’ясо. Кили закипить, зняти жир, влити кружку холодної води. Знову коли закипить, зняти жир.  Вкинути почищену і розрізану навпіл цибулину, кілька зубків часнику, лавровий лист, селеру, моркву, петрушку і порізане на кружки кольрабі. Приправити спеціями, посолити. Варити протягом двох годин на слабкому вогні.

Після цього, коли бульйон остине, його можна помістити в холодильник, а перед подачею зварити локшину, процідити і всипати в бульйон, нагріти його.

Хтось варить локшину прямо в бульйоні.

zakarpatpost.net