Лікар-експерт розповів, які хвороби провокують магнітні бурі

Очікується, що грудень буде багатим на магнітні бурі, а це значить, що виросте кількість людей, у яких загостряться хронічні захворювання.

Як зазначає лікар-експерт Віктор Литвиненко, особливо в цей період можуть постраждати люди, які страждають від серцевих захворювань.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Відомо, що близько 70% всіх смертей від ішемічної хвороби серця припадає саме на час сильних геомагнітних хвилювань.

Медик каже, що в цей період особливо важливо не піддавати себе сильним фізичним навантаженням і намагатися більше відпочивати. “До речі влаштувати в дні магнітних заворушень розвантаження шлунку. Вживайте менше жирних і солодких продуктів – у дні бур рівень холестерину зростає (так організм відповідає на стрес). Включіть у раціон більше фруктів, овочів, хліб із борошна грубого помелу. Відмовтеся від алкоголю і куріння або хоча б обмежте себе в них”, – говорить він.

Він також вважає, що потрібно побільше гуляти на свіжому повітрі, намагатися уникати стресів і нервових перенавантажень. Необхідно також обмежити години використання ноутбука і смартфона, пише Обозреватель.

При магнітних бурях знижується кількість кисню в повітрі, що веде до гіпоксії – кисневого голодування – тканин організму, зокрема, мозку. Через це ми можемо відчувати сильну втому, навіть якщо не сильно напружувалися, головні болі, серцебиття. Погіршення самопочуття при магнітних бурях можливо у гіпертоніків, сердечників, які страждають на бронхіальну астму (стає важче дихати).

Крім того, навіть у здорових людей наднирники починають у підвищених кількостях викидати в кров гормони стресу – адреналін і кортизол. Як наслідок, підвищується дратівливість, накочує відчуття безпричинної тривоги, знижується працездатність, увагу, в крові підскакує цукор.

Нагадаємо, що раніше zakarpatpost.net писав про дати магнітних бур у грудні. 

zakarpatpost.net