Овечка із сильно пошкодженою ногою пересувається на візку

Маленькій Ламбі було всього два дні, коли її покинула  мама. При цьому одну з ніг  маленької овечки було пошкоджено. Але вона знову змогла забігати, щоправда, завдяки інвалідному візку.

73-річний Алістар Дженкін знайшов маленьку самотню та покинуту Ламбі на полі і з того часу доглядав за нею.

Чоловік побачив, що її нога була розколота , із абсцесами, ходити овечка не могла.

Цікаві життєві історії читайте у газеті «Екстра Закарпаття»

Алістар пошкодував її і придумав, як допомогти. Він зробив для неї дерев’яний візок.

Проте пристрій виявився для улюблениці досить громіздким і заважав нормально пересуватися.
Але тваринці пощастило. Господар  дуже хотів поставити її на ноги.

“Я взяв Ламбі додому, щоб піклуватися про неї. Вона нікому не була потрібною.  Я не міг просто залишити її одну з хворою ніжкою. Вона навіть не знала, що з нею трапилось. Привівши її до ветеринарів, ми виявили проблеми, – розповів mirror.co. чоловік. – За домогою візка, який я зробив із дерева та коліс, вона поперечно переставляла ноги. Рама виявилася заважкою для Ламбі».

Хазяїн, у якого крім овечки двома є ще дві кішечки та кролик, після тривалих пошуків таки знайшов, де можна замовити спеціально розроблені пристрої для пересування домашніх тварин із пошкодженими ногами.

Алістар наголосив: “Як тільки я побачив веб-сайт, одразу зрозумів, що ті інвалідні візки саме те, що потрібно Ламбі. Матеріал, із якого зроблено візок,  дуже легкий, але міцний, так що вона може вільно бігати без догляду. Ламбі любить свій новий візок, і це чудово, адже так приємно бачити, коли вона бігає самостійно», – зізнався господар.

На жаль, без візка овечка ніколи не зможе ходити. Але, на думку господаря, це не привід для смутку. Адже  вона так енергійно і весело пересувається за допомогою спеціального пристрою.

Ґазда вважає свою підопічну особливою і навіть вечорами читає їй, уклавши овечку на коліна.

Беккі Ніл, власник компанії, що виготовляє візки для тварин, включаючи собак, котів, кроликів та овець, зауважив: “Алістер зв’язався зі мною, щоб дізнатись, чи візок підійде Ламбі, і, на щастя, я вже мав успішних користувачів серед господарів овечок. Проте через серйозну ваду його улюблениця потребувала візка аж із чотирма колесами. Це рідкісний, але можливий варіант. Мені приємно, що  Ламбі зараз дійсно веде рухливий спосіб життя».

Подібні випадки неабияк вражають. Але невже таке можливе тільки в Англії?На Закарпатті найчастіше хворих тварин пускають під ніж. Овець, кіз,корів із поламаними ногами дуже рідко коли хтось береться виходжувати.

Утім хочеться вірити, що подібне гуманне ставлення до братів наших менших незабаром дійде й до нашого краю. Принаймні інвалідні візки для тварин в Україні можна хіба що замовити через Інтернет, бо в нашій державі їх навіть не виготовляють. Коштують вони  від трьохсот п’ятдесяти доларів.

zakarpatpost.net