Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 грудня

День на Закарпатті був насиченим на події.

Сьогодні, 11 грудня, в Ужгородському міськрайонному суді відбулося заслуховування матеріалів у справі чоловіка, якому 16 жовтня поліція повідомила про підозру у вбивстві генерального директора місцевого підприємства, а 18 жовтня суддя вибрала міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою впродовж 60 днів.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

В Ужгороді встановили ялинку. Лісову красуню традиційно встановлюють на площі Театральній. Її висота – близько 15 метрів. Подарували місту новорічне дерево мешканці міста. Раніше ялинка росла на одному з приватних подвір’їв на вулиці Панькевича. Висота ялинки – близько 15 метрів.

В найцентральнішому районі Закарпаття, на Іршавщині, проживають трохи більше 100 тисяч людей. За безпеку людей у 47 населених пунктах несуть відповідальність 12 дільничних офіцерів, чверть з яких – жінки. І хоча багато хто скаже, що вгамовувати сільські дискотеки та мирити розгнівані пари – не жіноча робота, але керівництво Іршавського відділення поліції запевняє, що найкращими їх дільничними є представниці прекраснішої половини людства.

Співробітники Ужгородського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення чоловіка в Ужгороді. Всіх чотирьох підозрюваних правоохоронці затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Поліція направила клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу. Слідство триває.

Однією з основних проблем Вільшанської психіатричної лікарні є те, що у лікарні значна кількість хворих, які лікуються протягом багатьох років: хтось із пацієнтів втратив родинні зв’язки, когось не хочуть забирати родичі, декому немає куди повертатися. Проте влаштувати їх до інтернатних установ неможливо через відсутність документів.

Денис Ман, організатор благодійного аукціону «Купи зустріч – подаруй дитині свято»  повідомив, що акцію завершено, починається найважливіший етап – оплата лотів та закупівля подарунків сиротам. «Велика зустріч відбудеться  16 грудня. Напередодні свята Миколая ми завжди звітуємо про рік, що минув, домовляємося про плани на майбутнє.

Мати загубила дев’ятьох дітей на Закарпатті. На залізничному вокзалі в Мукачеві, працівники станції помітили дітей віком від чотирьох до шістнадцяти років, які безтурботно гуляли по перону. Тож викликали поліцію. Та з’ясувала, що всі вони ромської національності. Мати посадила їх у потяг чи то в Стрию, чи то в Тернополі, а сама зникла, повідомили в поліції.

З початку року 176 тисяч закарпатців стали власниками біометричних закордонних паспортів. Це на 70 тисяч більше, ніж минулого року. Основним чинником зростання кількості бажаючих отримати біометричний документ стало запровадження безвізового режиму з країнами ЄС. Лише за перші три «безвізові» місяці до міграційної служби Закарпаття звернулося понад 28 тисяч краян.

За інформацією прес-служби обласної ради, депутати звернення до Ужгородської міської ради щодо фінансової та правової підтримки діяльності Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород». Відповідне рішення оприлюднено на сайті облради.

Цими днями в мерії пройшла тристороння зустріч перевізників, пасажирів та працівників управління транспорту, державних закупівель та зв’язку Ужгородської міської ради, на якій після ряду конфліктів між водіями та мешканцями міста  усі сторони шукали компромісне рішення щодо якості перевезень.

У Києві пройшов турнір «16 найсильніших», що був завершальним етапом  цьогорічної Всеукраїнської дитячої ліги з фехтування. Відрадно, що юні представниці Федерації фехтування Закарпаття не просто гідно представили область, але й вибороли високі нагороди. Крім того, за підсумками цього року у своїй віковій групі кращою фехтувальницею сезону  стала наша талановита землячка Олександра Лазаренко.

zakarpatpost.net