Скоро Різдво. Ідеї для випічки. Торт «Попелюшка»

Сьогодні у нас в гостях газета «Домашня кулінарія». У ній ви можете знайти найцікавіші рецепти закарпатської  кухні та страви інших народів світу – традиційні та авторські, знайомі та маловідомі.

Рецепти з фотографіями, багато цінних порад, рекомендації експертів та багато іншого – на 32-х кольорових сторінках унікального щомісячного видання «Домашня кулінарія».

Будьте королевою кухні, готуйте разом із нами та дивуйте близьких своїми талантами!

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Перед великим християнським святом Різдвом Христовим пропонуємо вам один із рецептів оригінального  і дуже простого у приготуванні торта.

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

Торт «Попелюшка»

Для темного бісквіту:
Борошно — 235 гр.

Сода — 1 ч. л.

Сіль — 1 ч. л.

Какао — 65 гр.

Цукор — 300 гр.

Яйця — 2 шт.

Масло — 60 гр.

Олія — 60 гр.

Ванільний цукор — 1 пакет
Молоко — 260 мл.
Яблучний оцет — 1 ст. л.

Для світлого бісквіту:
Яйця – 4  шт.
Цукор – 1,5 скл.
Ванільний цукор – 1 пакет
Солодка газована вода – 1 скл.
Олія – 1 скл.
Борошно – 3 скл.
Розрихлювач – 10 г.

>>> Рокот-крумплі: закарпатська царська страва

Для крему:
Масло – 400 г.
Молоко згущене варене – 2 металеві баночки або одна скляна

Приготування:
Для темного бісквіту усі складові, крім оцту, змішати міксером, оцет додати наприкінці, іще раз змішати. Випікати в роз`ємній формі при температурі 180 градусів протягом 30 хв. Перевіряйте на готовність дерев`яною паличкою – вона має бути сухою при поштрикуванні коржа.
Для світлого бісквіту: яйця, цукор, ваніль збити міксером. Продовжуючи збивати, влити олію, потім відразу свіжо відкритий лимонад з бульбашками. Додати частинами борошно з порошком для печива, добре розмішати. Тісто має вийти густини сметани. Випікати так само, як і темний бісквіт.
Обидва бісквіти охолодити і розрізати кожен на два коржі, а також за допомогою круглої форми або тарілки обрізаємо, вирівнюючи, сухуваті краї усіх коржів. Залишаємо обрізки для оформлення.
Для крему гарно збити міксером масло зі згущеним вареним молоком. Оскільки обидва бісквіти – дуже ніжні а смачні, вони не потребують ні просочування сиропом чи алкоголем, ні великої кількості крему. Власне, крем тут носить швидше функцію з`єднувально-оздоблювальну, ніж смакову. Отож, тоненько намащуємо крем на кожен корж і збираємо торт, чергуючи темні та білі коржі. Обмащуємо торт зверху та з боків, обрізки кришимо і обсипаємо ними готовий торт.

Купуйте газету «Домашня кулінарія» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті! Передплатний індекс: 68339

Валентина ПОПЕЛЮШКА ексклюзивно для zakarpatpost.net