Готуємось до Різдва. Ліниві пісні біляші

Сьогодні у нас в гостях газета «Домашня кулінарія». У ній ви можете знайти найцікавіші рецепти закарпатської  кухні та страви інших народів світу – традиційні та авторські, знайомі та маловідомі.

Рецепти з фотографіями, багато цінних порад, рекомендації експертів та багато іншого – на 32-х кольорових сторінках унікального щомісячного видання «Домашня кулінарія».

Будьте королевою кухні, готуйте разом із нами та дивуйте близьких своїми талантами!

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Ліниві пісні біляші

Нам знадобиться:

25 г пресованих дріжджів
1 ч.л. солі,
0,5 л теплої води
2 ст. л. олії для тіста та 1 склянка олії для смаження
1 кг борошна
0,5 кг цибулі ріпчастої

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

Приготування:

Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо до розчину 2 ст.л. борошна, гарно розмішуємо.
Цибулю нарізаємо як можна дрібніше. Складаємо в миску і солимо, щоб пустила сік.
На розчинених дріжджах замішуємо тісто такої густини, як на пиріжки. Кількість борошна дана приблизно. Борошно всипаємо поступово, помішуючи. Коли консистенція тіста буде густини сметани, додаємо в нього порізану посолену цибулю та олію. Гарно розмішуємо, щоб цибуля рівномірно розповсюдилася на увесь об`єм тіста. Всипаємо решту борошна і гарно вимішуємо тісто. Залишаємо на 1,5-2 години, щоб піднялося.
Коли тісто підніметься, розігріваємо посудину, в якій будемо смажити біляші. Варто брати глибоку сковорідку чи казанок невеликого діаметру, щоб при невеликих витратах олії добре просмажити наші пиріжечки, бо від того залежатиме їхній смак. Тісто на біляші можна розкачати і вирізати склянкою кружечок, тоді всі пиріжки будуть одного розміру і матимуть охайний вигляд. Можна подавати до перших страв замість хліба. Добре такі біляші брати і в похід чи в подорож, на перекус. Запаху цибулі в тісті не чути. Вони просто пахнуть смачно.

Купуйте газету «Домашня кулінарія» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті! Передплатний індекс: 68339

Валентина ПОПЕЛЮШКА для zakarpatpost.net