Які Різдвяні ярмарки у наших сусідів: Львів, Будапешт, Прага

Різдво в Європі починається в середині листопада. Саме в цей час у великих ТЦ з’являються ялинкові прикраси та новорічні подарунки, а міські вулиці поступово починають декорувати різнокольоровими гірляндами.

Як тільки в історичному центрі міста встановлюєть головну ялинку, настає хвилюючий момент відкриття різдвяних базарів.

Кожне європейське місто може похвалитися однією або декількома різдвяними ярмарками, наповненими класичними для всієї Європи і характерними для конкретної країни сувенірами, виробами ручної роботи, іграшками та кухнею. Ніщо так не бадьорить на легкому європейському морозці, як гарячий глінтвейн – загальна прикмета всіх різдвяних базарів, починаючи Україною і закінчуючи Шотландією.

Різдво в Європі завжди проходить весело. У багатьох містах в цей час року відкриваються льодові катки і встановлюються музичні сцени. Відразу ж після 25 грудня у місцевих магазинах починається сезон найбільших за весь торговий рік знижок. У святкові дні влаштовуються різноманітні концерти, вуличні вистави та народні забави.

Новий рік в Європі люблять не менше Різдва. У великих містах його прийнято зустрічати на центральних площах історичних центрів під живу музику і бій місцевих курантів. У Європі немає довгих новорічних канікул. Основний потік розваг припадає на останню декаду грудня.

Прага, Чехія

Празькі різдвяні ринки відкриваються в кінці листопада на Староміській та Вацлавській площі. Висока, прикрашена різнокольоровими гірляндами і кулями ялинка, крихітні сільські будиночки і середньовічні співи, що звучать на празьких вулицях, сусідять тут з жвавою вуличною торгівлею – ялинковими іграшками, богемским склом, керамічними виробами, печеними каштанами, пряниками з кольоровим марципаном.

Будапешт, Угорщина

Різдвяний ринок Будапешту працює півтора місяці – з середини листопада до кінця грудня. У встановлених на площі Верешмарті крихітних дерев’яних будиночках продаються оригінальні новорічні подарунки, національні предмети одягу та сувеніри, виконані місцевими ремісниками. Ярмарок відвідує угорський Санта Клаус – Мікулаш. На площі влаштовуються концерти народної музики і різдвяні вистави.

Львів, Україна

Практику різдвяних ярмарок також перейняли Українські міста. У Львові проходить напевно найяскравіший різдвяний ярмарок України.

Різдвяний Ярмарок у Львові – це щорічний захід державного значення, який увібрав у себе кращі зразки європейських різдвяних ярмарків Відню, Лондона, Кракова з їх тисячолітньою історією та уміло поєднав із багатою аутентикою українського народу.
Різдвяний Ярмарок – це затишне містечко у Львові, де львів`яни та гості культурної столиці України мають змогу не тільки добре відпочити, куштуючи страви та напої національної кухні під веселі різдвяні мотиви, але й придбати оригінальні подарунки й сувеніри для себе, своїх рідних та друзів.

За матеріалами vsviti.com.

zakarpatpost.net