Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 грудня

День на Закарпатті видався  багатим на події. Область почало підтоплювати.

За інформацією басейнового управління  водних ресурсів Закарпатської області,  наразі підтоплено 300 гектарів сільськогосподарських земель та дороги.

Найбільше рівень води піднявся на Ужі, Боржаві та Латориці – до 2,5 м і продовжує рости.

Дані ВООЗ свідчать, що наше здоров’я на 70% залежить від того, що ми їмо, але, на жаль, ми дуже часто про це забуваємо.

А неправильне харчування призводить до появи серцево-судинних, онкологічних хвороб, діабету, порушення обміну речовин тощо.

Тож, аби привернути до цього увагу українців, у МОЗ (вперше за 18 років!) переглянули добові потреби у харчуванні, які вважаються застарілими, натомість ввели нові – більш збалансовані і корисні для здоров’я.

В одному із залів культурно-історично центру «Совине гніздо» близько 15 учасників фестивалю представили кондитерські вироби – багато видів пряників та печива у найрізноманітнішому оформленні, мед та медові вироби, предмети хенд-мейду тощо. Про це газеті «Наш Ужгород» повідомила прес-служба міської ради.

В Києві та області, а також на Закарпатті реформа ЗМІ не зрушила з місця і залишається на нулі.

Про це повідомила юрист Центру демократії і верховенства права Катерина Кулина під час обговорення підсумків другого року реформування друкованих ЗМІ.

У Хусті пройшов Перший зимовий благодійний бал. Збирали кошти хворій дитині. Усе почалося з меседжу студентської ради про допомогу відмовним дітям у Хустській районній лікарні. Тоді активна молодь зібрала кошти і закупила необхідне для обездолених малюків, яких покинули напризволяще рідні матері. Відтак студенти зрозуміли, що можуть бути корисними для інших і вирішили провести ще один захід на підтримку дітей.

На Закарпатті активізуються вбивці тварин. Усе більше й більше виникає конфліктів між небайдужими краянами  та мисливцями і лісниками, які не тільки гублять ліс, але й полюють на його мешканців. Фото і відео із здобиччю показав  у соцмережі Василь Рибалко.

«В Ясінянському держлісгоспі у Чорній Тисі мисливці вполювали шість вовків», – повідомив Рибалко.

Виявляється, до нас їдуть не лише милуватися природою та оздоровлюватись. Ужгород,як  центр закарпатського туризму почав приваблювати мешканців інших областей ще й  як місто для швидких одружень, для проведення конференцій та дегустації смачної кухні.

Закарпатська молодь не любить політиків. Як повідомив член НАБУ Олександр Пересоляк, статистично явка молоді на виборах складає лише 10% на відміну від загальної явки усіх виборців, яка складає близько 40-50%, – наголосив він. –  Це та проблема, яка існує не лише в нас, а і в усьому українському суспільстві.