Стало відомо, скільки ялинок виріжуть у цьому році на Закарпатті

Цілі плантації ялинок потраплять знову під сокиру.

Закарпатські лісгоспи встановили ліміти реалізації новорічних ялинок – передбачено заготівлю 26, 5 тис. новорічних дерев, що на 9 тис. менше, ніж торік.

Про це повідомила прес-секретар Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Юлія Давидова на своїй сторінці в Facebook.

«Закарпатські лісгоспи встановили ліміти реалізації новорічних ялинок. Встановленими лімітами передбачено заготівлю 26 552 новорічних ялинок, з них 23497 смереки та 3055 ялиці. Це – на 9 тисяч менше, ніж мінулоріч. Ліміти затверджені розпорядженням голови обласної державної адміністрації. Найбільше новорічних дерев заготовлять у Воловецькому – 7000 ялинок та 5200 в Міжгірському держлісгоспах. Найменше – в Ужгородському, всього буде заготовлено 50 новорічних зелених красунь», – повідомила Давидова.

Усі ялинки продаватимуться з обов’язковим маркуванням пластиковими бірками чи стрічками з штриховим кодом.

Разом із тим, Державне агентство лісових ресурсів повідомляє, що штраф за незаконну вирубку ялин напередодні Нового року та Різдва цього року становитиме від 399 до 1852 гривень у залежності від завданої шкоди.

Відповідно до додатку 1 до постанови Кабміну від 23.07.2008 № 665 розмір штрафу залежить від діаметра зрізаного дерева.

zakarpatpost.net