У Хусті пройшов Перший зимовий благодійний бал. Збирали кошти хворій дитині

Усе почалося з меседжу студентської ради про допомогу відмовним дітям у Хустській районній лікарні. Тоді активна молодь зібрала кошти і закупила необхідне для обездолених малюків, яких покинули напризволяще рідні матері.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Відтак студенти зрозуміли, що можуть бути корисними для інших і вирішили провести ще один захід на підтримку дітей.

Оскільки допомоги потребувала 12-річна дівчинка з міста над Тисою, якій у Німеччині мали провести операцію з пересадки  кісткового мозку (дитина нещодавно втратила маму і мріяла стати на ноги), студрада оголосила про готовність почати збір коштів для лікування.

Проте днями бабуся повідомила, що дитина пішла на поправку і від грошей відмовилася.

Тим часом з’явилася інша тривожна звістка.

«5-річна Антонінка з Монастирця потребує термінової допомоги. Шанс на життя є. Днями дівчинці зробили трансплантацію кісткового мозку. Донором став її молодший братик.  Антонінка щодня бореться з страшною хворобою – ювенільним мієломоноцитарним лейкозом (рак крові). З літа дівчинка перебуває на лікуванні в Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит”. Після кількох курсів хіміотерапії їй була проведена трансплантація кісткового мозку, але коштів для подальшого, найважливішого етапу реабілітації просто немає, і це може звести нанівець увесь пройдений шлях! Попереду 100 найважливіших і найважчих днів у житті дівчинки, коли стане відомо, чи прижився донорський кістковий мозок. І знову потрібні кошти на спеціальне харчування, догляд, реабілітацію. Тому родина, яка вже зайшла у великі борги, просить усіх небайдужих відгукнутися і допомогти дівчинці», – таке  повідомлення облетіло газети та Інтернет.

Тому студенти вирішили провести бал на підтримку Антоніни.

Проходив захід у одному з ресторанів Хуста. На Перший Зимовий бал  запросили як молодь, так і чиновників, депутатів  та підприємців.

Провели аукціон картин, показ вишиванок, концерт силами місцевих артистів і творчих колективів, багато різних конкурсів, майстер-клас із бального танцю. Загалом було цікаво і студенти робили все можливе, аби поповнити скриньку допомоги. На святі було багато музики і танців.

За словами голови студентської ради Мирослави Шемоти, вечір пройшов під девізом «Для тебе – зерня, для мене – ціле життя!». Акція виявилась доволі незвичною для маленького міста, тим більше, що її метою була не просто розвага, а доброчинність.

Тим часом грошей зібрати, зважаючи на замах акції, вдалося не так уже й багато – трохи більше 52 тисяч гривень. У доларах це майже дві тисячі.

На жаль, хустські підприємці виявилися досить скупими (пожертвувати такою сумою спокійно міг кожен, але прийшли навіть лише одиниці із запрошених). Утім це не вина молоді. Студенти зробили все, що тільки могли  і навіть більше. Їхній вчинок дійсно гідний наслідування, адже так самовіддано боротися за життя незнайомої дівчинки  здатні далеко не всі. Крім того, в перспективі представники Хустської студентської ради мають намір продовжити благодійницьку діяльність.

Наразі гроші передали родині Антонінки і дай Бог, щоб у дівчинки все було добре, аби вона одужала і жила повноцінно, без болю та страждань.

Редакція газети «Наш Хуст», а  також сайтів zakarpatpost.net і  mediakhust.net закликає всіх небайдужих закарпатців долучитися до благочинної справи і підтримати маленьку мешканку Хустщини.

Допомогти дівчинці може кожен.

Реквізити для здійснення переказів:

ПриватБанк

Код ЄДРПОУ: 14360570

МФО банку: 305299

Номер рахунку: 29244825509100

Картковий рахунок: 5168 757327645216 Піпаш Аліна Іванівна (мама Антоніни).

Телефон для довідок: (068) 643-31-61.

zakarpatpost.net