Якою буде сьогодні, 16 грудня, погода на Закарпатті. Чому сьогодні треба якомога менше розмовляти?

Сьогодні на Закарпатті стане трохи холодніше, дощитиме.

В Ужгороді вночі буде 3, удень – 5 тепла. Дрібний дощ йтиме майже весь день. Вранці він досягне найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У Мукачеві вночі буде 4 удень – 5 тепла. Дощ йтиме майже весь день. Вранці він досягне найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 2, удень – 7 тепла. Вранішній дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Волівці – 1 уночі і  2 тепла  вдень. Вранішній сильний дощ зі снігом удень зміниться на сильний сніг, який ближче до вечора повинен послабшати.

У Сваляві вночі 2, вдень – 3 градуси тепла. Вранці та вдень йтиме сильний дощ, ввечері очікується дрібний сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме 3, денна –  7 тепла. Вранці очікується сильний дощ, який йтиме до кінця дня, поступово втрачаючи силу.

У Перечині – вночі 3, удень – 5 тепла. Ввечері сильний дощ, який йтиме майже весь день, закінчиться.

У Берегові – вночі 3, удень – 6 тепла.  Дощ йтиме майже весь день. Вранці він може посилитися, проте до вечора поступово стихне.

У Виноградові – 4 вночі, удень – 7 із позначкою плюс. Сильний дощ, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Міжгір’ї – уночі  1, вдень – до 4 із позначкою плюс.  Вранішній сильний дощ поступово перейде у сильний дощ зі снігом, який ввечері зміниться снігом.

У Рахові буде уночі 1 вдень температура підніметься до +4 градусів. Вранці та вдень очікується сильний дощ, ближче до вечора йому на зміну прийде дощ зі снігом.

16 грудня вшановується пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили як можна менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток. Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

zakarpatpost.net