Закарпатська велика вода: пік паводку нині вночі. ВІДЕО

Закарпаття страждає від паводку Залиті вулиці та перекриті траси: Закарпаття страждає від паводку перекрита траса Мукачево-Рогатин, підтоплені понад тисячу гектарів угідь і близько сотні домогосподарств.

Рівень води в річках Тиса і Латориця майже досяг рівня 2001 року, коли повінь стала для області катастрофою, йдеться в сюжеті ТСН.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У місті Виноградове залило дві вулиці, підвали і перші поверхи будинків стоять у воді. У Тячівському районі річка Теребля прорвала дамби, вода зайшла в підвали житлових будинків, деінде в цокольні поверхи. Із ночі на місці працюють пересувні помпові станції, для мінімізації подальших підтоплень.

За прогнозами метеорологів, уже сьогодні вночі пік водопілля мине і рівень води в річках Закарпаття почне спадати.

Як повідомлялося, через дощ і танення снігу, рівень води в Ужі, Боржаві та Латориці піднявся до двох з половиною метрів і продовжує рости. Це призвело до підтоплення близько 237 га сільгосп угідь, 7 свердловин Перечинського водозабору та 2 автомобільні дороги. Окрім того, 16-17 грудня у високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна лавинна небезпека.

zakarpatpost.net