Як топило Хустщину. Повна картина

Цими днями рівень води у річках піднявся настільки, що водойми повиходили з берегів. Підтопило сільгоспугіддя та будинки закарпатців, по області було відселено майже 200 людей, 5 сіл залишився без світла.

Як повідомили газеті «Наш Хуст» у прес-службі Закарпатської ОДА, результати повені виявилися вражаючими: до історичного максимуму підйому рівня води катастрофічної повені 2001 року не вистачило 38 см.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Крім того, від великої води  постраждали 983 дворогосподарства, 80 підвальних приміщень, 8 ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 2,1 км (висота водяного покрову 10-50 см), частково пошкоджено 2 мостові переправи місцевого значення, а також затоплено 2405 га сільгоспугідь.

По р.Тиса максимальний підйом паводкової хвилі у межах міста Хуст становив 3,5 метрів, а в смт Вилок (що на українсько-угорському кордоні) рівень річки збільшився до 5 метрів.

Загалом за інформацією УДСНС в Закарпатській області  на Хустщині паводкова ситуація  не була  катастрофічною: у с. Кошелево було підтоплено 110 дворогосподарств, у  с. Горінчево – 100, у  Ізі – 150 дворогосподарств та 50 га сільгоспугідь,у  Сокирниці – 180 га сільгоспугідь, у Стеблівці – 120 га сільгоспугідь, у Данилові – 30 га сільгоспугідь, у  с. Модьоровш – 40 га сільгоспугідь. Крім того, повеневою водою залило частину  автодороги Долина-Хуст Р-21 між населеними пунктами с. Липча та с. Горінчево протяжність 200 м (рух автотранспорту не припинявся).

У Хусті розвирувалися Хустець та Млиновиця, які місцями вийшли з берегів.

У районі вулиці Лисенка, неподалік ГКНС Водоканалу, шлюзи  на дамбі напередодні хтось відкрив, тож води Хустеця хлинули в людські двори.

У будинках води не було, але невелика річка нагнала вже чимало страху на місцевих мешканців, яким випало на долю пережити кілька паводків.

Вулиця Маркуша також перетворилася на суцільне озеро. У полоні води була також вулиця Чайковського, де підтопило 4 дворогосподарства.

Проте від великої біди Хуст врятували надійні берегоукріплення на Ріці і Тисі.

zakarpatpost.net