Експерти розповіли, як недорого накрити новорічний стіл і заощадити на продуктах

Цитрусові – єдине, на чому зможуть зекономити українці на Новий рік, адже інші продукти, за словами експертів, подорожчали в 2017 році на цілих 40%. Стандартна новорічна вечеря тепер обійдеться, в средньому, в півтори тисячі гривень.

Для приготування олів’є на вісьмох гостей доведеться заплатити близько 160 гривень. Друга за популярністю страва – оселедець під шубою – значно дешевше. Два кілограми салату обійдуться приблизно в 80 гривень.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Щоб виграти в ціні і заощадити, інгредієнти для святкових страв експерти рекомендують купувати вже зараз. Заздалегідь можна придбати картоплю, цибулю, моркву, буряк, зелений горошок, мариновані огірки і яйця, пише Сьогодні.

Але на базарах зітхають: в цьому році люди не поспішають купувати продукти до новорічного столу. Щоб дізнатися, на чому економлять українці, журналісти “Ранку з Україною” опитали людей з різних регіонів:

“Якщо є гроші, я не економлю. Холодець у мене на столі, і ковбаска домашня”.

“Хочеться, звичайно, цукерок “Ромашка”, але дуже дорого виходить. Тому замість солодкого будуть фрукти”.

“Економити не будемо, Новий рік один раз буває. В основному, олів’є, мандаринчики, м’ясна нарізка, горілочка”.

Головна причина відмови від покупок – подорожчання. Ціни українського ринку поступово порівнюються з європейськими, кажуть експерти. Але в той же час заспокоюють: вартість алкоголю до кінця року не зміниться.

zakarpatpost.net