Чому деякі закарпатські діти бояться Діда Мороза

Закарпатський Дід Мороз Петро РЕНЖИН у прес-центрі газети “НЕДІЛЯ” поділися згадками з дитячих ранків і розповів про те, яку  ялинку ставить вдома.

А під час новорічних ранків чи траплялися якісь смішні випадки?

 >>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Діти самі по собі завжди смішні, тож їх було безліч. Але головне – не смішні, а приємні історії. Важливо дарувати малечі свято. Це – поїздки у сиротинці Миколаєм, а раніше – Дідом Морозом. Я часто буваю у «Дорозі життя». Найбільш вдячні – ті, кому не вистачає уваги,  тепла та тих же подарунків. Тому навіть у такій справі, як моя, важливо не лише заробляння грошей, але й благодійність.

Деколи Діди Морози кажуть, що є діти, які від них бояться. Чи у Вас таке було?

Так. Особливо малеча у дитсадках. Вони можуть розплакатися. Для них я – чужий дядя з бородою. Але з дитиною завжди можна поговорити і вона заспокоїться.

З зимовими святами у Вас у житті дійсно багато чого пов’язано. А вдома ставите живу чи штучну ялинку?

Останні чотири роки – штучну. Вона й виглядає красиво, і рубати дерево заради того, щоб його потім викинути, якось не гуманно. Навіть квіти живі не дуже люблю вдома. Вони повинні рости і дарувати радість людям на корені. А лісову красуню мені подарувати. Тож чому я від такого блага повинен відмовлятися? І  стояти гарною штучна ялинка може до середини березня. У нас дома вона вже давно прикрашена. Маємо гарний бутафорний камін і в оселі дуже затишна новорічна атмосфера.

zakarpatpost.net