Яким буде 2018 рік? Експерти оголосили прогнози про політику, науку та їжу

У 2018 році люди у світі масово купуватимуть електромобілі, їстимуть м’ясо із замінників та літатимуть у туристичні польоти в космос.

Перестановки на політичній шаховій дошці, фантастичні, але логічні нововведення на ринку технологій і зміни в продуктовому кошику споживачів передбачають експерти Fortune,  пише gazeta.ua.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

2018 рік буде наповнений негативом для найвпливовіших світових країн.

Політичні супротивники президента США Дональда Трампа – “демократи” – виграють вибори до парламенту. Отримають більшість в обох палатах – Представників та Сенаторів. Рейтинг Трампа буде близько 40%. Політичне протистояння в країні загостриться.

Сексуальні скандали у британському парламенті Терези Мей будуть наростати, ніби снігова куля. У 2017 двоє міністрів – оборони та міжнародної торгівлі – подали у відставку. Перемовини по Brexit проваляться. Якщо дострокові вибори відбудуться, перемогу отримують “лейбористи” – політичні опоненти Мей. Вони спробують закінчити перемовини і створити “соціалістичний рай” в країні. Акції компаній і валютний ринок Британії обвалиться.

В Італії на виборах до парламенту отримають перемогу популістичні “праві” партії. Вони можуть спробувати вивести країну з Євросоюзу.

Світова економіка буде зростати повільно. На фоні загальної кризи підніметься Індія. У цьому році зростання її економіки становило 6,7%, у 2018 становитиме 7,4%. Це буде найшвидше зростання поміж усіх країн світу. Економіка Китаю в цей час зросте на 6,5%. Натомість, там зростатиме кількість доларових мільйонерів. Уже зараз їх більше, ніж у США.

Ціна за барель нафти буде складати близько $60. Політичний неспокій в Саудівській Аравії (“чистки” й арешти в бізнесових і політичних колах) триватимуть і впливатимуть на ціну “чорного золота”.

Президент РФ Володимир Путін виграє вибори у березні.

У світі комп’ютерних технологій поглибляться існуючі проблеми

Засновнику Facebook Марку Цукербергу доведеться особисто перечитувати всі пости про американські вибори, аби переконатися – вони не є фейковими новинами або записами російських тролів.

Біткоїн буде падати і злітати знову. Експерти припускають, що його ціна сягне $20 тис. за одиницю до кінця 2018. Рекомендують все ж не вкладати в нього всі свої заощадження – нехай це роблять банки та інші великі корпорації.

Роботи-лікарі та контроль над біологічними процесами стануть доступними

Мобільні медичні технології отримають великий поштовх до розвитку. Інвестиції у них у 2017 склали $1.3 млрд. До 2020 обсяг інвестицій може сягнути $100 млрд. Галузь буде розвиватися. Включатиме робо-терапію, допомогу при діабеті, підтримку людей із рідкісними захворюваннями.

У світі триватиме розроблення ліків, котрі контролюють РНК – одну із сполук в організмі, відповідальну за побудову білків. Її називають “компаньйон ДНК”. Контроль над нею допоможе подолати важкі захворювання.

Безпілотні авто та польоти в космос стануть звичними

На дороги виїдуть безпілотні авто. Їх випробування успішно пройшли в США та Сінгапурі. Більшість поїздок обійшлася без аварій. З масовим їх випуском опиняться кенгуру, олені та мотоциклісти.

Uber, Alphaber (власники Google) та Tesla побудують літаючі авто. В якості служби таксі Uber програє – не зможе конкурувати з місцевими дрібними фірмами.

За рік продадуть близько 1 млн електрокарів. На їх розробку адміністрація Трампа виділить $10 млрд.

Перших космічних туристів готові у 2018 відправити в політ Ілон Маск та його конкурент Річард Бренсон. Джефф Безос диха їм у спину, але запустить туристів на орбіту у 2019. Першими в космос полетять актриса Анджеліна Джолі, фізик-теоретик Стівен Гокінг, співак Джастін Бібер та інші зірки.

Продуктовий ринок зазнає змін

За наступні 5 років молоко рослинного походження складатиме 45% від загальної кількості роздрібного ринку. Його виготовлятимуть із мигдалю та сої. Уже наступного року ми побачимо, як зростає кількість м’яса та риби, зроблених із рослинного білка. Зараз вони складають лише 1% від світового ринку. Рослинне м’ясо буде смачним і більше нагадувати м’ясо. За наступні 5 років його кількість зросте до 23%.

Традиційні приправи, такі як кориця, кардамон, гвоздика стануть менш популярні, ніж аромати квітів – троянди та лаванди.

Крейг Гамільтон-Паркер, який передбачив прихід до влади Трампа, Brexit і заручини принца Гаррі та Меган Маркл, відкрив шокуючі передбачення на наступний рік. У своєму блогові обіцяє світу екологічні катастрофи, політичні зрушення та настання “золотого віку” по їх завершенню. Україні на 2018 рік пророкує участь у резонансному міжнародному скандалі.

zakarpatpost.net