Стало відомо, ціни на які овочі рекордно зростуть у 2018 році

Більшість овочів можуть подорожчати. Ціни на них мають усі шанси стати рекордними за останніх 3-4 роки.

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Капуста подорожчає взимку-навесні, про це пише propozitsiya.com.

Виробництво капусти знизилось, порівняно з минулим роком. А причиною її низької ціни з кінця червня аж до грудня є те, що було багато неякісної капусти, непридатної для довгострокового зберігання. Тож коли якісної капусти залишиться мало, ціни можуть досягти 3-річного максимуму – рівня сезону 2015/16, а то й вище.

Ціни на цибулю зовсім невтішні для виробників. У вересні продукт продавали оптом по 8-12 грн/кг, а до кінця сезону очікували цін в 1 долар/кг. Але вартість цибулі може зрости. Адже валовий збір продукту навіть знизився, хоч і незначно, а значна частина врожаю непридатна до довгострокового зберігання.

“Є підстави очікувати, що до кінця сезону ціни на цибулю зростуть до рекордних за останні 4 роки”, – говорить керівник проекту “АПК-Інформ: овочі і фрукти” Олександр Хорєв.

Морква й буряк через зниження валового збору на 5-7% вдвічі дорожчі, ніж торік. Навесні оптові ціни можуть зрости до 8 грн/кг, а то й вище. Картопля теж от-от має подорожчати, бо цьогорічний урожай на 7% менший за торішній.

Однак ринок все одно перенасичений, тому загальне зростання цін до кінця сезону, на відміну від інших основних овочевих культур має бути незначним.

zakarpatpost.net