Якою буде сьогодні, 5 січня, погода на Закарпатті. Чому треба стежити за вітром?

Сьогодні на Закарпатті знову трохи похолодає, дощитиме.

В Ужгороді вночі буде 3, удень – 6 градусів тепла. Вранці йтиме сильний дощ, який до середини дня повинен послабшати і через деякий час закінчитися.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У Мукачеві вночі буде 2, удень – 4 тепла. Сильний дощ, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – 4 тепла. З ранку буде йти дощ, який припиниться тільки ввечері.

У Волівці – 1 уночі і  2 тепла вдень. Вранішній сильний сніг після обіду повинен послабшати, а ввечері його замінить дрібний дощ.

У Сваляві вночі 1, вдень – 3 тепла. Вранішній сильний дощ зі снігом удень зміниться на дощ, який ближче до вечора повинен послабшати.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – 4 тепла. Дощ розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

У Перечині – вночі 3, удень – 6 тепла. Вранці очікується сильний дощ. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі +2, удень – +5.  Вранці йтиме сильний дощ, який до середини дня повинен послабшати і через деякий час закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  0, вдень – +1. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сильний сніг, у другій половині дня – дощ зі снігом, якому на зміну прийде дощ.

У Рахові буде уночі -2, вдень температура підніметься до 0 градусів. Вранішній сніг удень може посилитися, а ближе до вечора зміниться на дощ зі снігом.

5 січня вшановується пам’ять святих Теодула (Федула), Саторника та інших. З цього дня уже розпочиналась активна підготовка до Різдвяних свят: прийнято було прибрати будинок і готувати кутю. Наші пращури за погодою цього дня передбачали погоду листопада. Для цього дня характерна вітряна погода, тому наші предки говорили: “Прийшов Федул, вітер подув” — що вказувало на хороший урожай. Сприятливою ознакою для врожаю вважаються ясні дні під час усього Різдвяного посту (28 листопада — 6 січня).

zakarpatpost.net