Закарпатський кінолог розповів, чому невпевнені в собі люди вибирають собак бійцівських порід

Собака була першою твариною, яку приручила людина, а  нині ці милі домашні улюбленці за популярністю серед людей займають перше місце.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Оскільки 2018 рік за китайським календарем є роком Собаки, ми вирішили поспілкуватися з професійним кінологом із сорокарічним стажем Йосипом Січем з Хуста і попросили його розповісти про зв’язок господарів із підопічними.

– Пане Йосипу, чому ви вибрали для себе саме сильних духом підопічних… не болонок, не спанієлів, не коллі, а справжніх королів собак – вівчарок.

– Є три типи людей. Перший – люди сміливі і спортивні, впевнені в собі, які ніколи не сидять на місці, вони вибирають службові породи – ротвейлерів, вівчарок, доберманів. Другий – артисти, актори, люди гламурні, які люблять фотографуватися з тваринами, одягати їх, як і себе, робити їм зачіски. Ці люди надають перевагу декоративним породам, тварин носять на руках. І третій тип – ті, хто не впевнений у собі, вони вибирають бійцівських собак, шукаючи у грізному собаці захисту. Але чотирилапий є агресивним передусім до інших тварин, а не до людей.

Більше читайте тут.

zakarpatpost.net