Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 9 січня

День на Закарпатті пройшов доволі насичено.

У Мукачеві поховали хлопця, вбитого 5 січня.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

В Ужгороді горіла багатоповерхівка. Об’єктом займання стала квартира, що розташована на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Прибувши до місця рятувальники розділилися на групи. Одні почали ліквідовувати пожежу, інші ж через сильне задимлення, здійснювали поквартирний обхід та евакуацію мешканців під’їзду. Усього було евакуйовано 30 осіб.

Днями на Православній набережній почали встановлювати альтанку до Водохреща. Щороку там збираються  любителі зимового купання, яких постійно стає все більше. Звісно, ідея цікава і такі альтанки було б добре встановити на постійній основі, вони могли б стати однією з нових родзинок Ужгорода.

А якщо вздовж набережних, біля води будуть подібні дерев’яні будиночки і гарно їх підсвітити,  це зробить місто і більш затишним для самих ужгородців, і більш туристично привабливим для гостей, адже влітку посидіти в таких альтанках біля води і приємно, і романтично. Декілька десятків таких конструкцій перетворили б столицю Закарпаття на другу Японію, особливо в період цвітіння сакур. Адже всім відомо, що японські альтанки на воді та біля водойм, які є частиною культури країни Висхідного сонця, збирають із усього світу мільйони туристів.

У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» під час «Недільних бесід» він розповів читачам газети «Наш Ужгород» про вивчення історії у школах та причини того, чому дітям не цікаво слухати нудні розповіді про минуле. Ми з колегами над цим міркували і вирішили підготувати підручник з історії Закарпаття для загальноосвітніх шкіл. Спробуємо відповісти на актуальні питання і запропонувати якісне видання. Прагнемо хоча б частково виправити ситуацію, коли в обігу ряд невдалих підручників. Про це можна безкінечно говорити, але хто напише краще? Ми внесемо свою лепту, оскільки в шкільному курсі історії України відведені години для вивчення минулого рідного краю. До речі, підручник – це найвищий пілотаж в освітній та науковій діяльності. Його складніше написати, ніж будь-який художній твір чи науковий грос-бух. На підручниках формуються покоління. Це відповідальна місія. Працюємо вже третій рік, залишилося роботи на рік-півтора, – наголосив він.

Закарпатська ОДА оприлюднила список доріг, які ремонтуватимуть у 2018 році.

Починаючи з 2018 року, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення (які включають міжнародні, національні і територіальні автомобільні дороги) будуть фінансуватися Службою автомобільних доріг України.

Сьогодні повітря в Ужгороді запахло весною. Сонячний день нагадує березневий. Навіть настрій якийсь зовсім не зимовий. Хоча на календарі січень. І вже незабаром, за прогнозами синоптиків, почнеться похолодання, однак нині погода дійсно у столиці Закарпаття  напрочуд тепло. Набережні, залиті сонячними променями, виглядають весняними. Тому й не дивно, що в області розпускаються дерева і цвітуть квіти.

Як повідомила zakarpatpost.net закарпатська поліція, учора ввечері, близько 21.20 год у Мукачеві  надійшло повідомлення від мешканця багатоповерхівки по вулиці Генерала Петрова, про те, що його сусідка вистрибнула з вікна 5-го поверху.

На місце події прибули поліцейські, які з’ясували, що 51-літня жінка відкрила кухонне вікно і стрибнула вниз. Падіння з висоти, на щастя, для жінки обійшлось переляком та незначними забоями. Поліцейські слідчо-оперативної групи розшукали потерпілу неподалік багатоповерхівки, де вона ховалась після стрибка. Жінку доставили до районної лікарні для надання медичної допомоги.

zakarpatpost.net