Коли закарпатцям чекати на люті морози?

Люті морози очікують після 19 січня, вночі до -20°C. Тоді ж країну накриють снігопади. Наприкінці місяця погода стабілізується. Триматиметься -6…8°C.>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»Середньомісячна температура становитиме -2,2°C, кількість опадів — 34 мм, за прогнозом Гідрометцентру. В Карпатах цей показник сягне -5°C, у Криму +2°C. Це на 1–2°C вище за середні багаторічні дані.

— Максимальна температура повітря при відлигах у першій половині місяця становитиме +5…7°С. Упродовж січня очікуємо переважно невеликих опадів. Значні, пов’язані з виходами південних циклонів, можливі у першій і третій декадах ­місяця, — каже синоптик Віра ­Балабух, 52 роки.

Кількість опадів у другій половині січня в західних, північно-західних і північних областях буде в межах норми. В Криму і Донецькій області випаде надлишок вологи. У деяких центральних і східних областях дощу та снігу буде мало,  пише gazeta.ua.

Абсолютний мінімум температури у січні в Україні становив -23…37°C — в окремих районах Харківської, Дніпропетровської, Київської, Сумської областей у минулому столітті.

Пік морозів припаде на 20–23 січня. Тоді може бути до -25°C, каже народний синоптик Леонід Горбань, 78 ­років.

Хуртовини можливі у ­другій декаді січня. На ­дорогах — сильна ожеледиця.

— Треба очікувати перепади — п’ять днів холодних, п’ять — дуже теплих. За довгостроковими прогнозами, січень видасться тепліший за норму на 1,5 градуса. Зате лютий буде дуже холодний, — говорить Леонід Горбань.