Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 січня

День на Закарпатті пройшов насичено. Ужгород фестивалить.

Сьогодні в Ужгороді офіційно відкрився чотиридений фестиваль Василля.

> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Ярмарок доповнився концертною програмою. На площі Театральній нині лунали колядки з різних куточків Закарпаття. А на набережній Незалежності розгорнулася торгівля наїдками, сувенірами та іншою продукцією не лише з Закарпаття, але й з Львівщини, Тернопільщини, Рівненщини, Буковини та Прикарпаття, а ще з Угорщини, Румунії, Словаччини, Польщі, Німеччини та Македонії.

Цікаво, що  Старий Новий рік святкують і в Швейцарії, де в XVI столітті не прийняли реформу Папи Римського Григорія і досі відзначають свято в ніч з 13 на 14 січня.

Офіційно 13 січня там не є вихідним днем, але фактично більшість підприємств, шкіл, магазинів і державних установ в цей день закриті, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

А от греки, як і ми, 14 січня святкують Василя, але в них він схожий на нашого Діда Мороза, або ще більше на Миколая,  бо приходить до дітей з подарунками.

Українці зможуть оформити біометричні паспорти без затримок та черг. Уже в січні “Поліграфкомбінат “Україна”, який виготовляє документи, має запустити ще одну лінію для друку. Поліграфкомбінат нині може надрукувати майже 10 тисяч бланків за добу. Але це вдвічі менше за потребу.

Торік у державі  збільшився експорт меду на 18,9%, або на 10,8 тис. тонн – до 67,8 тис. тонн порівняно з 2016 роком. У грошовому вираженні експорт меду збільшився на 37,6%, або на $36,6 млн – до $133,9 млн.

В основному український мед купували Польща – на $21,8 млн, США – на $26,9 млн і Німеччина – на $34,2 млн.

zakarpatpost.net