Закарпатський школяр отримав головний «Водний Оскар Європи». ВІДЕО

Це Денис Савченко – переселенець із Станиці Луганської, який зараз навчається у школі закарпатського Тячева.

> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що велике майбутнє нашої країни за активною і екологічно свідомою молоддю. Про це він сказав напередодні, коментуючи результати зустрічі із переможцем міжнародного відеоконкурсу «Дунайський митець», мета якого просування ідеї збереження найбільшого в світі інтернаціонального водного басейну річки Дунай.

«Щасливий, що головний «Водний Оскар Європи» за Україною. Його отримав 17-річний переселенець із Станиці-Луганської Денис Савченко. Його робота «Тиса – ти саме життя» за результатами інтернет-голосування набрала найбільшу кількість голосів. Це перша перемога України в конкурсі, який організований міжнародною Комісією з захисту Дунаю (ICPDR) вже 11 років поспіль об’єднує тисячі дітей із 14 країн Європи по всьому басейні Дунаю», – розповів міністр.

Тікаючи від війни, родина Дениса оселилася в Тячеві на Закарпатті. Хлопець каже, що відразу відчув любов до нової Батьківщини, а природа цього краю дала йому натхнення та спраги до життя, повідомляє zik.ua.

За словами Остапа Семерака, наш переможець має вражаючу силу духу і велике бажання бути корисним своїй країні.

«Денис – хлопець з обмеженими фізичними можливостями, що, втім, не позбавляє його оптимізму та якоїсь особливої радості у ставленні до життя. Не дивлячись на систематичні медичні операції та труднощі з пересуванням, юнак активно займається спортом та мріє стати тренером-реабілітологом. Вражаюча сила духу та не напускної скромності. Людина, яка сама потребує допомоги, стала на захист порятунку річки Дунай. Так Денис бачить свій внесок в розвиток країни», – розповів Міністр.

Отриманий в подарунок дрон Денис планує використати для нових зйомок.

Міністр особисто подякував за виховання хлопця мамі Наталі Савченко і вчительці Вікторії Острешко, – повідомляє офіційний сайт Міністерства екології та природніх ресурсів України.
Закарпатський школяр-переселенець – переможець міжнародного відеоконкурсу
Закарпатський школяр-переселенець – переможець міжнародного відеоконкурсу

«Мене щиро надихають такі, як Денис Савченко, Нікіта Шульга – автор ідеї компостування відходів в шкільних їдальнях. Хлопці стали трендсеттерами «моди на екологію». Вони є в Україні – талановиті та завзяті, яким не байдуже. Впевнений, що саме за такими як вони велике майбутнє нашої країни», – сказав Остап Семерак.

zakarpatpost.net