Як швидко відновити сили та здоров’я після свят

Після зимових свят прийти до тями буває не просто. Що ж робити зі збоями режиму?

Раніше лягайте спати

Сон – перший в списку! Зазвичай «на канікулах» навіть у найбільш дисциплінованих осіб режим збивається, так що в числі нових звичок запросто з’явиться брак сну.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

А це, як ви знаєте, миттєво відіб’ється на вашому настрої, шкірі тощо. Тому ніяких пізніх посиденьок, візитів у гості і надпланового підробітку.

Робіть вранці зарядку

Не новина, так? Зате як ефективно! Головне, потягнутися і розігрітися з ранку, розігнати кров і запустити обмінні процеси. Тому цілком підійде міні-розминка, стрибки на скакалці, короткий танець у задоволення, пише Погляд.

Не ставайте на ваги

Хоча б перші дні тижня після свят. Шокова терапія, звичайно, досить дієвий метод, але навіщо добивати і без того «потерпілий» організм? Гнітюче почуття провини вам точно зараз не допоможе. Повертайтеся в форму поетапно, без надривів, а тому, як мінімум, не ігноруйте пункти 1 і 2. І пам’ятайте – важлива регулярність!

Відмовтеся від пізніх вечерь

Якщо вже зовсім відверто говорити – будьте стриманіші в їді. Це не означає, що потрібно скасовувати домашню вечерю для коханого, який нерідко пізно повертається додому. Приготуйте, що хочете, і нехай дегустує – а ви випийте трав’яного чаю або склянку теплого молока. І ніяких солодощів!

Будьте святкові

Коли святкова активність змінюється банальною рутиною, настрій кудись пропадає. У такі хвилини особливо хочеться турботи і уваги – так підбадьорте себе морально! Зробіть красиву зачіску, одягніть щось улюблене з одягу, легкий макіяж, крапелька парфумів – ви й самі не помітите, як почнете усміхатися.

zakarpatpost.net