40-річна жінка народила найбільшого в Україні хлопчика

— На останньому місяці вагітності дружина відчувала дискомфорт. Думали, в неї багатоводдя. Пізніше зрозуміли: це через вагу дитини, — розповідає 35-річний Олексій Дядько із села Запорожець ­Запорізької області.

3 січня його дружина Наталія, 40 років, народила хлопчика Миколу вагою 7,09 кг. Він — найбільша новонароджена ­дитина в Україні.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Родина Дядьків виховує сім доньок. Найстаршій Діані — 13 років. Найменшій Олесі — 1 рік і 7 місяців, пише gazeta.ua.

— У нас і раніше народжувалися діти з великою вагою — понад 5 кілограмів. Найбільша — 6,45 кілограма, — продовжує Олексій. — Син почувається добре, здоровий. Апетит має хороший. Молоко смокче з обох грудей до кінця. Додатково даємо 60 грамів дитячої суміші.

Микола дуже тихий. Дає про себе знати, коли їсти хоче чи грається. Дівчата були крикливі. Нашій третій доньці Єві акушери дали прізвисько — генеральша. Така була голосиста й постійно щось вимагала.

Перед народженням чергової доньки завжди очікував на хлопчика. Та востаннє навіть не намагалися дізнатися стать дитини.

Пологи Наталії Дядько пройшли без ускладнень. Жінці зробили кесарів розтин.

— Наталія відновлюється вдома. Лікарі сказали, що при такій вазі все пройшло на диво добре. Доглядати за дітьми допомагають мої батьки, — каже Олексій. — Ні в родині дружини, ні в моїй не було таких відхилень. Лише я у першому класі виглядав на третій, хоча народився із середньою вагою — 3,5 кілограма.

Наші доньки — найбільші у своїх класах. Привчаємо їх до спорту. Роблять зранку зарядку. Дві найстарші люблять вишивати. Займали перші місця на місцевих конкурсах. Дівчата допомагають у всьому — прибирають, їсти варять. На свята готували під керівництвом моєї матері.

Олексій і Наталія одружені 14 років. Чоловік працює ветеринаром. Наталія за професією кондитер.

— Наступної дитини не плануємо. Маю вже наступника, — додає Дядько. — Щоб прогодувати сім’ю, тримаємо господарство — курей, качок і корову. Як багатодітній сім’ї держава виплачує по 2400 гривень на місяць.

До народження Миколи Дядька найбільшим немовлям в Україні був хлопчик із Мелітополя Запорізької області. Народився у грудні 2012 року з вагою 6,5 кг.