Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 січня

Сьогодні Закарпаття відзначало Водохреща.

В Ужгороді освячували воду та занурювалися у річку.

Також на Водохреща набирають Святої води. Вважається, що вона довгий час не псується, зцілює і допомагає позбавитися від негативу. Водою можна окропити будинок, а також вмиватися їй. Пити водохресну воду радять невеликими ковтками.

Бути хрещеним 19 січня вважається особливою удачею. Кажуть, тоді людина отримає довге і щасливе життя. А от плакати в цей день точно не можна, як і у Новий рік – до наступного свята можна пролити сльози.

Як потрібно моржувати, читачам закарпатської газети  «НЕДІЛЯ»  розповів керівник обласної організації здорового способу життя, реабілітації та оздоровлення «Закарпатський морж», кандидат наук, доцент Ужгородського національного університету Богдан ДИКИЙ.

Передусім, що починають із літа. А навіщо влітку моржувати? Приходить осінь, починається природна адаптація, людину починає морозити. Найшикарніша пора для моржування, коли сніжок і сонечко й температура до мінус п’ять градусів, – наголосив він.

Голова Facebook Марк Цукерберг заявив, що 2018 рік присвятить вирішенню проблеми, яка призвела до того, що погані хлопці на кшталт росіян використовували соцмережу в своїх інтересах.

Минулої осені Закарпаття із сумом згадувало 70-ту річницю з дня смерті мученика-єпископа Теодора РОМЖІ, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Судоплатов зізнається, що напад на Ромжу був підготовлений погано. В результаті організованої автомобільної аварії єпископ був лише поранений. «Хрущов запанікував і знову звернувся за допомогою до Сталіна. Він стверджував, що Ромжа готувався до зустрічі з високопоставленими зв’язковими з Ватикану», – розповідає генерал-лейтенант НКВД, – «Тоді до Ужгорода прибули міністр держбезпеки УРСР Савченко та начальник токсикологічної лабораторії Майрановський із наказом ліквідувати Ромжу».

Розповісти читачам «Мукачево Express» про власний шлях до успіху, котрий оминув кризу середнього віку, погодилася талановита Тетяна Рибар, художниця, поетеса, мама одного з засновників популярного музичного гурту «Без обмежень». А ще – чудова господиня, на обійсті котрої добре уживається чимала різнопера та різношерста братія. Гуси, кури, індички, морські свинки. З останніми пов`язана неймовірна свіжа історія порятунку кількох людських життів

Закарпатці знають дуже багато прикмет і, головне, багато хто в них вірить. Найбільше з них пов’язано зі святами. Звичайно, збуваються вони саме для тих, хто переконаний, що вони правдиві. Тож вірити чи ні в них справа особиста, а  zakarpatpost.net зібрав основні з них.

zakarpatpost.net