Якою буде сьогодні, 20 січня, погода на Закарпатті. Коли чекати на тепло?

Сьогодні на Закарпатті похолодає і засніжить.

В Ужгороді вночі буде -2, удень – 2 тепла. Хмарна погода протримається увесь день. Ввечері, можливо, пройде сніг.

У Мукачеві вночі буде 4 морозу, удень – 2 тепла. З ранку до самого вечора у Мукачеві небо буде вкрите хмарами. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний сніг.

У Хусті – вночі буде -2, удень – +1. Уночі, можливо, пройде дрібний дощ зі снігом. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Іршаві – вночі буде -5, удень – +1. Увечері йтиме дрібний сніг.

У Волівці – -6 уночі і  0 градусів удень. Небо цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Ввечері очікується сніг.

У Сваляві вночі -9, вдень – 0 градусів. Увечері йтиме сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме -4, денна – +1. Уночі очікується сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Перечині – вночі -1, удень – 2 тепла. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Перечині буде зберігатися похмура погода. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується сніг.

У Великому Березному – вночі -6, удень – 2 градуси тепла. Протягом усього дня у Великому Березному погода була похмурою. Без опадів.

У Берегові – вночі -2, удень –+2.  Протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Виноградові – 0 вночі, удень – 2 тепла. З ранку до самого вечора у Виноградові небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – 2 морозу. Погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний сніг.

У Рахові буде уночі -3, вдень температура підніметься до -5 градусів. Нічний сильний сніг закінчиться ще до приходу ранку. День пройде без опадів, а ввечері знову очікується дрібний сніг.

20 січня відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”. Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна — натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло”.

zakarpatpost.net