Чому Закарпаття отримає для ремонту доріг найменше в Україні грошей

Закарпаття вкотре опинилося в аутсайдерах у влади. Цьогоріч наш край уже традиційно  отримає найменшу з усіх областей субвенцію на ремонт доріг.

Менша сума передбачена лише для Чернівецької області, яка також є гірською і яку теж обділили.

Слід зазначити, що Закарпаття потребує оновлення транспортних артерій найбільше в державі. Тут є аж чотири кордони, через область їдуть у Київ усі автомобілі з Європи. У нас зосереджено потужний туристичний потенціал, але галузь не може повноцінно розвиватися через те ж бездоріжжя. Населення, якому вже набридли ями та вибоїни, починає мітингувати, але результатів навіть радикальні дії не дають.

І тим не менше область отримає субвенцію з Державного бюджету в сумі всього 218 мільйонів 740,3 тисяч гривень на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання доріг місцевого значення.

Про це інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

У повідомленні йдеться: «Ці кошти передбачені в рамках Дорожнього фонду, створеного в ході законодавчих змін при вдосконаленні фінансування дорожньої галузі, – наголошує Геннадій Москаль. – Кожна область України отримає субвенцію, визначену формульним розрахунком у залежності від протяжності (кілометражу) доріг. Найбільше виділили Харківській (656,1 млн. грн.), Вінницькій (623,8 млн. грн.) та Полтавській (588,3 млн. грн.) областям, найменше отримають Івано-Франківська (278,9 млн. грн.), Закарпатська (218,7 млн. грн.) та Чернівецька (182,8 млн. грн.) області».

Отже, більшість закарпатських доріг знову залишаться без ремонту?

zakarpatpost.net