Як можна ужгородських собак-безхатченків використати з користю

В Ужгороді є й притулок, і бездомних собак стерилізують, але їх все одно не стає менше. Щодня на вулицях опиняються нещасні чотирилапі, від яких господарі вирішили  позбутись.

Проблема ця актуальна вже давно. Скільки ж їх зараз мерзнуть на холоді та не мають що їсти. Звісно, тварин підгодовують ті, кому їхня доля небайдужа, але знайти дах над головою не вдається, незважаючи на те, що волонтери прикладають для цього максимум зусиль.

На набережній Незалежності біля першої школи милий коричнюватий безпорідний собака приймає сонячні ванни. Він заснув, зовсім не звертає увагу на людей. Можливо, йому сниться домівка та смачна їжа. На жаль, його навряд чи хтось забере собі, бо незважаючи на лагідний норов чотирилапого, таких як він у родини беруть рідко. Скоріше заводять породистих собак.

А в Таїланді безхатьки виконують добру справу. Там на них чіпляють датчики з відеокамерами і випускають гуляти містом. Таким чином тварини фіксують правопорушення.

У нас така новація була б теж доречною. Принаймні, злочинів було б розкрито набагато більше, адже скільки в місті ламають лавиці, смітники та навіть знак «Я люблю Ужгород», а злочинців при цьому ніхто не карає.

zakarpatpost.net