На Закарпатті будуть пити кров і забавлятися кров’янкою

Жалісливий передсмертний  стогін тварин, вдоволені крики і сміх здорових чоловіків та багато крові…

Уже цієї суботи у селі Геча Берегівського району відбудеться масове вбивство свиней.

Там стартує ХІІ Міжнародний фестиваль гентешів.

У кожного до цієї події власне ставлення. Звичайно, свинину закарпатці люблять, із неї готують багато традиційних страв, але ж перетворювати позбавлення когось життя, нехай навіть тварин, справа не сучасних, а первісних людей.

Ще кілька років тому різники бігали з ножами за свинями прямо посеред людей, між якими було й багато дітей і встромлювали свою зброю і серця нещасних, перетворюючи те, що має залишатися подалі від людського ока на доісторичне полювання. Згодом, коли зоозахисники на рівні держави підняли питання антиморальності фестивалю і вимагали його відмінити, лише торік вперше почали вершити свої криваві справи гентеші не так помпезно і не з  таким розмахом. Казали, що заріжуть тварин зранку, ще до того часу, коли до села з’їдуться люди. Йшлося про те, що захід буде більш кулінарним і там змагатимуться з майстерності приготування страв зі свинини.

Але ж навіть на цьогорічній афіші зазначено, що відбудеться не фестиваль кулінарів, а саме різників! Щоправда, коли колотимуть кабанчиків не вказано.

Довкола фесту й надалі не вщухають дискусії. Одні кажуть, що їм таке подобається, а інші не можуть сприйняти те, що там люди, наче вампіри, ласують ще теплою кров’ю. Різники кажуть, що це смачно і їм подобається. Там же готують із крові і знамениту кров’янку, а ще – ковбасу, гурку, бограч, голубці та інші наїдки. Крім того, п’ють вино.

Тож і не дивує факт, що 31 січня 2015 року після завершення фестивалю різників, відбулася масова бійка, під час якої постраждало 11 людей. Саме такими можуть бути наслідки подібних шоу.

І тим не менше, фестиваль знову відбудеться і на нього знову з’їдеться чимало гостей.

zakarpatpost.net