Чи знаєте ви, які професії є найбільш затребуваними на Закарпатті

Закарпатський ринок праці наразі найбільше потребує кваліфікованих робітників. Серед найбільш затребуваних, за словами Ю. Фущича, муляри, електрики, зварювальники, будівельники, бухгалтери, продавці, офіціанти, кухарі. Сільськогосподарській галузі не вистачає трактористів, потужним  підприємствам кваліфікованих інженерів, IT-спеціалістів, фахівців з електроніки.

Про це  повідомила прес-служба ЗакарпатськоїОДА.

На Закарпатті власну справу торік розпочали 75 безробітних закарпатців

Минулого року послугами служби зайнятості скористалися 33 з половиною тисячі закарпатців, статус безробітного мали 18 тисяч, майже половина з яких – молодь до 35 років. За сприянням центрів зайнятості отримали роботу понад 20 тисяч закарпатців. Про це під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА повідомив директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич. Більшість  працевлаштованих – 68 відсотків – були скеровані на роботу ще до отримання статусу безробітного, в середньому по Україні ця цифра становить 44,9 відсотка.

Минулоріч порівняно з 2016-м на 9 відсотків зросла кількість роботодавців, збільшилась і кількість вільних робочих місць, що призвело до зменшення дисбалансу між попитом на робочу силу та її пропозицією. Так, якщо станом на 1 січня 2017 року у середньому по Закарпатській області на одну вакансію претендували 14 безробітних, то на 1 січня 2018-го – 6.

Власну справу із числа зареєстрованих безробітних відкрили 75 закарпатців шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово, з них 19 – з числа демобілізованих учасників АТО.

zakarpatpost.net