Карпатська Січ засудила невдалу провокацію проти угорського народу, що відбулась цієї ночі

Про це заявив очільникорганізації Тарас Деяк.

“За даними місцевих ЗМІ невідомі провокатори намагались підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ, KMKSZ), розташований за адресою м. Ужгород, Православна набережна, 5. Цим самим спровокувавши черговий інформаційний конфлікт між угорською та українською стороною.

Наш рух давно стоїть на антишовіністичних позиціях та вже кілька років будує братерські відносини між щирими угорськими та українськими націоналістами. Подібні ж дії робляться або ворожими спецслужбами, або представниками шовіністичних партій або ж зі сторони української чи угорської офіційної влади для створення штучного конфлікту та дестабілізації ситуації в краї, яка буде на руку всім вище перерахованим структурам. Крім цього подібні провокації послаблюють позиції України на міжнародній арені та маргіналізують націоналістичні та добровольчі рухи, яких звичайні громадяни можуть переплутати з шовіністами.

Ми зобовязуємось продовжувати зберігати братерські відносини між усіма народами Європи та при можливості реагувати на загрози антинаціональних провокацій.

Ми готові до діалогу з представниками консульства Угорщини та організацією ТУКЗ, за для покращення наших відносин, взаємопорозуміння та недопущення міжнаціонального конфлікту на нашій мирній Срібній землі.

За Європу Націй!”, – йдеться у повідомленні.

zakarpatpost.net