Якою буде сьогодні, 4 лютого, погода на Закарпатті. Чи намалює мороз на вікнах візерунки?

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, буде хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -2, удень – 3 тепла. Ранок та день будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Уночі можливий дрібний сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Хусті, Тячеві та Іршаві – вночі буде -3, удень – +3. Ранок та день будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Волівці – -5 уночі і  -3 градуси удень. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Сваляві – -6 уночі і  +1 градус удень. Вночі йтиме сильний сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме -2, денна – +3.  Уночі йтиме сніг. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Великому Березному – вночі -8, удень – 0 градусів. На зміну ранковому дрібному дощу, прийшов дрібний сніг, який ближче до вечора помітно посилився.

У Берегові та Виноградові – вночі -4, удень –+4.  Вночі очікується дрібний дощ зі снігом, якому вранці на зміну прийде дрібний сніг. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  -6, вдень – -1 градусі. Вночі йтиме сильний сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Рахові буде уночі -9, вдень температура підніметься до -2 градусів. Протягом усього дня очікується сніг, який ближче до вечора повинен закінчитися.

4 лютого відзначається день пам’ яті апостола Тимофія. Колись цей день був оплотом заметілі, хурделиці та морозу: “Це не диво, що Афанасій-ломоніс (31 січня) морозив ніс, а ти почекай тимофіївських морозів”. Саме мороз визначав майбутню погоду. Якщо спітніли віконниці та рами, слід чекати потепління. Якщо “сніжні візерунки” підіймаються угору склом — морозу тривати, а якщо похилилися — на відлигу. Також вірили, коли опівдні на Тимофія світить сонце — весна буде ранньою.

zakarpatpost.net