На Закарпатті розвивається новий вид туризму – демонологічний

Про це повідомив відомий у краї туризмознавець Федір Шандор.

“Демонологічний туризм (туризм за привидами) – це різновид туризму, коли туристи бажають оригінально насолодитися історико-культурною і релігійною специфікою незвичайних куточків планети, які пов’язані з демонологією. Власне, демонологія – це сукупність міфічних народних уявлень і переконань, яка спирається на віру в існування злих духів (демонів).

Демонологічний туризм викликає інтерес в багатьох екстремалів та непосидючих людей. Наприклад, ночівля в карпатських замках з аристократичними привидами чи фотополювання на чудовисько в Чорному мочарі, або ж екскурсія володіннями графа Дракули, або ж подорож місцями, де за легендами живуть злі духи кельтської, угорської чи слов’янської міфології. Крім того, для особливо зацікавлених турфірми організовують демонологічні квести з пошуками захованих скарбів опришків та рицарів.

Найпопулярнішими напрямами демонологічного туризму в Закарпатті на сьогодні є: Броньківський, Невицький та Чинадіївський замки, Чорний ліс біля села Грабово, Чорний мочар біля села Дідово”, – наголосив він.