Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 5 лютого

День на Закарпатті пройшов насичено.

Хлопець із села с. Павлово, що на Свалявщині, став першим у цьому сезоні учасником популярного співучого шоу «Голос країни».

До нього повернулися одразу два тренери. Щоправда, Сергій Бабкін зробив це дочасно, почувши перші нотки пісні «Sky iron», а Потап – уже усвідомлено. Потім Бабкін навіть намагався передати колезі нового учасника в команду. Але Юрій Каналош обрав саме Сергія і навіть подарував йому власний браслет із написом «Ніколи не здавайся».

Квитки в Ужгороді більше не підроблятимуть?

Міськвиконком прийняв рішення видавати учням проїзні нового зразка. Документ міститиме спеціальний захист від підробок. Кажуть, що в Мукачеві вже видають подібні. Запрацює новація з 1 березня. Учнівські квитки  будуть всі однаковими. Це було ініціативою перевізників.

Як саме вони виглядатимуть – поки що невідомо. Зараз школярі користуються громадським транспортом безкоштовно.

Як знайти себе? Як стати успішною? Як поєднувати цікаву роботу з улюбленим хобі? Рецепт простий – любити те, чим людина займається. Спеціально для читачів закарпатської газети «НЕДІЛЯ» Олена Ціва розповіла про те, як стала з завідуючої дитсадком успішним підприємцем, як  виникла ідея започаткування  жіночого клубу і чого вона прагне в майбутньому.

Замість обіцяних 10 тисяч доз Закарпаттю виділять усього 2 тисячі вакцин від кору. На початку лютого динаміка захворювання на кір у Закарпатській області різко пішла на спад. Якщо в січні медики фіксували щоденно 40 – 45 нових випадків, то зараз – 20 – 25. На сьогодні карантин по кору та гострих респіраторних вірусних інфекціях діє в Тячівському, Берегівському, Іршавському та Рахівському районах області, а також містах Берегово, Тячів і Мукачево.

Цієї зими наш Уж знову примусив добряче похвилюватися. Після несподіваного випадання снігу у горах і ще різкішого танення півень річки кілька разів підвищувався, вона несла на захід міріади пластикових пляшок, гілок і цілих колод. Минулого року усе це пошкодило одну з опор центрального мосту, цього року їй ще дісталося. Втім ужгородцям до такого річкового норову не звикати.

Сьогодні до редакції zakarpatpost.net  звернулися обурені батьки учнів школи №12, які заявили, що від них адміністрація навчального закладу приховала той факт, що у кількох дітей було виявлено менінгококову інфекцію і таким чином не було оголошено карантин.

За роз’ясненням ми звернулися до Ужгородської міської ради.

«За інформацією відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради, 30 січня 2018 року виявлено три випадки захворювання на менінгококову інфекцію в ЗОШ №12, після чого фахівці відділення організації епідеміологічних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ “Закарпатський лабораторний центр МОЗ України” одразу провели в закладі комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації вогнища, – повідомили у прес-службі мерії. – Було визначено межі вогнища та коло контактних осіб, проведено бактеріологічне обстеження 92 контактних осіб по класах школи та педагогічного персоналу, 3 осіб із домашнього осередку, проведено заключну дезінфекцію у класах та приміщеннях загального користування».

Верховний комісар ОБСЄ з питань нацменшин Ламберто Заньєр та заступник міністра закордонних справ Василь Боднар відвідають Ужгород.

“На виконання доручень міністра Павла Клімкіна 6-7 лютого перебуватиму з робочою поїздкою в Ужгороді. Плануються  зустрічі з керівництвом області та місцевою угорською громадою, переговори з Верховним комісаром ОБСЄ з питань нацменшин Л. Заньєром та українсько-угорські консультації”, – написав він.

zakarpatpost.net