Від кого хоче Угорщина вберегти закарпатських угорців?

В Угорщині засуджують напад на офіс Закарпатської спілки угорців в Ужгороді і знову заявляють про необхідність введення спостережної місії ОБСЄ у Закарпатську область України.

У ніч на неділю в Ужгороді невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатської спілки угорців. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав, у вікні розбилася одна з подвійних шибок та обгоріла віконна рама”, – йдеться в заяві, розміщеній на сайті Міністерства закордонних справ і торгівлі Угорщини у вівторок.

“Ми очікуємо, що українська влада знайде зловмисників якомога швидше і з’ясує їхню мотивацію. Ми також очікуємо, що українська влада гарантуватиме безпеку закарпатських угорців”, – йдеться в заяві, розміщеній на сайті Міністерства закордонних справ і торгівлі Угорщини у вівторок. Про це пише Інтерфакс-Україна.

В угорському МЗС вважають, що інцидент “підтверджує легітимність угорської ініціативи, згідно з якою спостерігачі ОБСЄ в Україні мають бути присутні не лише в східній частині країни, але і в її західній половині”.

zakarpatpost.net