Закарпаттю недодадуть? В Україні є всього 900 доз сироватки від дифтерії

Як повідомлялося раніше, замість обіцяних 10 тисяч доз вакцин від кору, Закарпаттю виділять усього 2 тисячі. Чи у випадку з дифтерією буде так само?

Голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець стурбована відсутністю в Україні вакцин, зокрема проти дифтерії, і пропонує заслухати з цієї проблеми на засіданні Верховної Ради в. о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

“Якщо в Україні буде спалах дифтерії, то помиратиме кожен другий, який захворів, через те, що тієї сироватки, яка потрібна, за гуманітарною допомогою є лише 900 доз, яких вистачить буквально на кілька днів”, – заявила О.Богомолець на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп в Києві в понеділок.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

На думку голови комітету, необхідно спеціально обговорити це питання, “почути звіт Міністерства охорони здоров’я та виконувача обов’язків міністра”.

Парламентар зазначила, що не здійснено постачання сироваток і життєво важливих вакцин у 2016 році, “а в 2017 постачань нуль”. О.Богомолець також нагадала, що профільний комітет чотири рази визнавав роботу Міністерства охорони здоров’я незадовільною.

zakarpatpost.net