Торік на Закарпатті створено понад 5,5 тисяч робочих місць, 75 безробітних започаткували власну справу  

Департамент соціального захисту населення ОДА вносить на розгляд депутатів облради проект рішення «Про виконання у 2017 році Програми зайнятості населення Закарпатської області на період до 2017 року».

image description

Заходи Програми реалізовувалися за рахунок коштів місцевих бюджетів згідно з проектами районних, міських програм зайнятості для фінансування оплачуваних громадських робіт; коштів малого та середнього бізнесу; коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття; коштів підприємств, установ і організацій, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

Щодо основних результатів виконання цієї програми, то впродовж минулого року на підприємствах усіх форм власності краю створено  5565 нових робочих місць. Залучено до громадських робіт 2,3 тис безробітних, які брали участь у роботах з благоустрою та озеленення територій населених пунктів, кладовищ, зон відпочинку, придорожніх смуг, з ліквідації стихійних сміттєзвалищ, осередків карантинного бур’яну, виконували підсобно-ремонтні роботи в закладах соціальної сфери, брали участь в інформуванні населення про порядок отримання житлових субсидій тощо. 1105 особам надано консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Торік службою зайнятості області проведено 541 семінар з питань підприємницької діяльності, якими охоплено 6,6 тис осіб,зокрема на тему: «Як розпочати свій бізнес?», «Від бізнес-ідеї до власної справи», «Ефективне ведення сільського господарства» та семінари з питань організації зеленого туризму. Відтак 75 безробітних започаткували власну справу  шляхом отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово для ведення підприємницької діяльності.

Центри зайнятості Закарпаття надали послуги 480 безробітним з інвалідністю, із яких отримало роботу 134 осіб,  з них 5 осіб – на  нових робочих місцях із здійсненням компенсації витрат роботодавцям у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування.

Торік  шестеро безробітних з інвалідністю розпочали підприємницьку діяльність, отримавши одноразову виплату допомоги по  безробіттю. 54 осіб з цієї категорії залучалось до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Упродовж звітного року за направленням служби зайнятості області проходило професійне навчання 62 безробітних з інвалідністю. Закінчило навчання ( з урахуванням осіб, які закінчили навчання в попередні періоди) – 63 краян, 62 – уже працевлаштовані.

У разі прийняття депутатами облради цього проекту рішення на сесії, буде затверджено звіт про результати виконання Програми зайнятості населення Закарпатської області на період до 2017 року.

 zakarpatpost.net