Якою буде сьогодні, 9 лютого, погода на Закарпатті. Що означає лютнева відлига?

Сьогодні на Закарпатті прохи потеплішає, місцями очікуються опади.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде 0, удень – +5 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень очікується дощ зі снігом, проте до вечора він повинен послабшати.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – 0 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранішній сніг поступово перейде у дрібний дощ зі снігом, який ввечері зміниться дрібним снігом.

У Волівці – -3 уночі і  -1 градус удень. З ранку до самого вечора  небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Сваляві – -1 уночі і  0 градусів удень. Протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується дрібний сніг, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Тячеві нічна температура становитиме -1, денна – +1. Хмарна погода протримається увесь день. Сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Перечині – нічна температура становитиме 0, денна – +3.  протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці продовжиться нічний дрібний сніг, у другій половині дня йому на зміну прийде дрібний дощ зі снігом, який закінчиться лише ближче до вечора.

У Великому Березному – вночі -1, удень – +2 градуси. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг йтиме вночі та вдень і закінчиться лише ближче до вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі 0, удень – +2.  Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці продовжиться нічний дрібний дощ зі снігом, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  -3, вдень – -1 градус. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується сніг. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора.

У Рахові буде уночі -5, вдень температура підніметься до -3 градусів. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З ранку і до пізнього вечора йтиме сніг.

9 лютого відзначається перенесення мощів святителя Івана Златоуста із м. Коман в м. Константинополь. Незважаючи на те, що цей місяць вважається найхолоднішим, цього дня бувала й відлига, але недовга. Тому в народі говорили: “Лютнева відлига нічого не варта”. Цього дня наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони йдуть проти вітру — на сніг. На снігопад також вказував дим з труби, якщо він стелився землею без вітру.

zakarpatpost.net