Коли в Ужгороді будуть нові автобуси?

Підприємство «Ужгородський муніципальний транспорт» повторно оголосило тендер на закупівлю десяти 12-метрових міських автобусів на 54 мільйона гривень.

Згідно з оголошенням на порталі державних закупівель, тендер оголошений 9 січня, заявки учасників приймалися до 9 лютого, аукціон намічений на 19 березня 2018 року.

Повністю з низькою підлогою автобуси пасажиромісткістю не менше 100 осіб(у тому числі не менше 30 сидячих місць), екологічного стандарту не нижче Євро-5 повинні бути виготовлені в 2017-2018 рр. і поставлені до 31 серпня поточного року. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перший тендер на закупівлю таких автобусів було оголошено 24 листопада з терміном подачі заявок до 28 грудня, а поставка автобусів планувалася до 31 липня 2018 року.

За інформацією на порталу Prozorro, на участь в тендері було подано дві заявки – українсько-німецького СП “Електронтранс” (Львів) і автозаводу “Богдан Моторс”, проте пропозицію останньої компанії відхилено.

Ужгород вперше закуповує муніципальний транспорт великої місткості. Тендеру передували випробуванняу вересні 2017 року автобусу “Електрон” з комунального автопарку Львова, і вони показали придатність автобусів великого класу для вузьких вулиць Ужгорода, хоча в деяких місцях відзначалися труднощі з його проїздом через парковки.

zakarpatpost.net