Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 лютого

День на Закарпатті пройшов насичено.

У Боздоському парку в Ужгороді триває другий день фестивалю «Ужгордська палачінта». На гастрономічному святі представлено різноманітні наїдки,серед яких навіть сироїдські млинці. Сьогодні проходило багато конкурсів, розіграш безпрограшної лотереї, а охочі могли скуштувати найрізноманітніші страви.

З початку дії «дорожнього експерименту» уряд обібрав Закарпаття більше, ніж на 100 мільйонів гривень «митних» грошей

На початку минулого року силами окремих нардепів від Закарпаття Срібну Землю на рівні з іншими прикордонними областями таки включили до так званого дорожнього експерименту, згідно з яким 50% від перевиконання місцевою митницею плану надходжень, залишатимуться в обласному бюджеті на потреби ремонту дорожнього покриття, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН розповів про те, які косметологічні процедури найбільш затребувані закарпатками.

– Усі люблять масажі, – наголосив він. – Але вони не розгладжують зморшки.

Гість «НЕДІЛІ» – Світлана Мітряєва, радник дирекції Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, перший на Закарпатті Повний Кавалер Ордена Княгині Ольги ( ІІІ, ІІ, І ступенів), Заслужений діяч науки і техніки України розповіла, як наблизити Україну до Європи.

Підприємство «Ужгородський муніципальний транспорт» повторно оголосило тендер на закупівлю десяти 12-метрових міських автобусів на 54 мільйона гривень. Згідно з оголошенням на порталі державних закупівель, тендер оголошений 9 січня, заявки учасників приймалися до 9 лютого, аукціон намічений на 19 березня 2018 року. Повністю з низькою підлогою автобуси пасажиромісткістю не менше 100 осіб  (у тому числі не менше 30 сидячих місць), екологічного стандарту не нижче Євро-5 повинні бути виготовлені в 2017-2018 рр. і поставлені до 31 серпня поточного року.

У четвертому кварталі 2017 року загальний обсяг ринку сигарет в Україні скоротився на 3,8% – до 16,4 мільярда штук. Із подорожчанням тютюнових виробів закарпатці почали менше палити. І це помітно навіть через те, що з кіосків зникли певні види цигарок. І тенденція буде  зберігатись, адже тютюн і надалі дорожчатиме.

zakarpatpost.net