Якою буде сьогодні, 10 лютого, погода на Закарпатті. Чому в цей день наші предки боялися вітру?

Сьогодні на Закарпатті похолодає, хоч і несуттєво.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -2, удень – + 3 градуси. Весь день буде хмарним. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -7, удень – +1 градус. Хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

У Волівці – -6 уночі і  -2 градуси удень. Протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі йтиме дрібний сніг. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Сваляві – -6 уночі і  +1 градус удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -5, денна – +1. Погода у Тячеві буде похмурою, небо лише ненадовго позбавиться хмар, але ввечері вони його знову затягнуть. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме -2, денна – +3.  Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -4, удень – +2 градуси. Весь день у Великому Березному буде хмарним. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі -3, удень – +3.  Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -2, вдень – 0 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Уночі піде дрібний сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Рахові буде уночі -9, вдень температура підніметься до -4 градусів. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Уночі піде сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

10 лютого вшановується пам’ять преподобного Єфрема Сиріна. У народі цей день називали Єфрем Вітродуй. Люди боялись вітру 10 лютого, оскільки він передвіщав сире, холодне літо. Тому і говорили: “Не до добра літнього Єфремів вітер”. Ще до нас дійшли спостереження за снігом: якщо нічний сніг залишиться на гілках дерев, то й на землі не розтане.

zakarpatpost.net