Метеорологи розповіли про наслідки аномально теплої зими

Цього року в Україні було найменше морозних днів за останнє десятиріччя.

Щоправда більшість людей погода влаштовує, пише gazeta.ua.

Цієї зими у курортному штаті США Флорида вперше за 30 років випав сніг. Біля Массачусетсу замерз океан. А в найбільшій пустелі світу Сахарі сніжить уже другий рік поспіль.

“В Україні ж взимку розцвітають квіти, зеленіє трава і з’являються бруньки на деревах. Метеорологи, екологи і кліматологи переконані: радіти нічому, глобальна кліматична система розбалансувалася. Десь з 89 року в Україні настав такий період по 2017 рік. Період, майже безперервний коли середньорічна температура значно перевищує норму. Середньорічна температура – це і є показник глобального потепління” – розповіла агрометеоролог Тетяна Адаменко.

Названо причину, через яку Землі загрожує глобальна катастрофа

За її словами, у результатті збільшення глобальної температури у світі більше, ніж на два градуси – станеться катастрофа.

“Наприклад, південь Іспанії і Португалії, Туреччини, деякі регіони Марокко, Алжиру, Тунісу можуть перетворитися на пустелю вже до кінця століття. Стримати глобальне потепління взялися країни-учасники Паризької угоди”, – додала вона.

Крім того, до підписання угоди долучилася й Україна. У Мінекології розробили Концепцію кліматичної політики в Україні до 2030 року. Планують підвищувати енергоефективність, більше використовувати джерела відновлювальної енергії та зменшити викиди парникових газів.

zakarpatpost.net