Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 лютого

День на Закарпатті нині був насиченим на події.

В Ужгороді третій день фестивалили. «Ужгородська палачінта» визначала кращих закарпатських кухарів.

Наїдків на святі було багато і на всякий смак. Приємно, що на гастрономічний фест у цьому році приїхали навіть туристи з інших куточків України. Традиційно на святі було багато розваг, конкурсів, виробів хендмейду, діяла фотозона. Але найбільше вразили сироїдські млинці. Такого в Ужгороді ще не було. Такі страви, як правило, подають лише у спеціальних закладах Києва та Львова. Ще однією родзинкою стали тайські страви. Кухар влаштував просто неба ціле вогняне шоу з підсмажуванням локшини та овочів. Це видовище дійсно захоплювало, а ті, хто куштував наїдки, хвалив їх приємний смак.

Дуже гарячий чай може стати однією із причин збільшення ризику раку стравоходу. Про це почали стверджувати науковці Китаю після того, як проаналізували дослідження China Kadoorie Biobank, що містить дані 456 155 людей віком від 30 до 79 років.

Журналісти вирішили створити антирейтинг подарунків на День Валентина. Ці презенти краще відкласти на інше свято. Що не дарувати на День закоханих?  Втявляється, таких речей багато.

10 лютого, близько 18:30, на лінію «102» надійшло повідомлення від лікаря приймального відділення дитячої обласної лікарні про те, що до закладу доставили 2-річну дівчинку без ознак життя. На тілі дитини були явні сліди насильницької смерті. За викликом виїхала група реагування патрульної поліції Мукачівського району. Правоохоронці провели опитування осіб та встановили попередні обставини трагічного інциденту. Слідством встановлено, що у селі Березинка Мукачівського району, 28-річна місцева мешканка, вдома, доки її чоловік перебував на роботі, нанесла ножові поранення своїй доньці 2016 року народження.

Василина Пригара, пропрацювавши на пошті більше півстоліття, каже, що її душа і досі з колективом. 52 роки на одній роботі, все життя віддане одній професії. За цей час набула і досвіду, і повагу колегу та клієнтів.

Василина Пригара із Хуста більше ніж півстоліття пропрацювала на пошті. Починала ще зовсім молодою, а нині про вибір професії зовсім не шкодує. Вона настільки енергійна, настільки захоплена цією справою, що може розповідати про неї годинами, пригадує простих сільських людей, які чекали на неї на вулиці, які дякували за все, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

14 лютого Закарпаття відзначає свято, яке прийшло до нас із Заходу – День святого Валентина. Далеко не всі сприймають його позитивно і стверджують, що нам воно чуже, а кохатися треба не за календарем, а щоденно. Проте є люди, для кого день закоханих став доленосним. Про них читайте у закарпатській газеті «НЕДІЛЯ».

Чому  закарпатські вчителі все частіше б’ють дітей? Протягом останніх двох років у нашій області побільшало випадків рукоприкладства у школах.

І мова йде не про те, що учні б’ються між собою, а про те, що до фізичної сили вдаються ті, кого ми завжди вважали сіячами доброго, мудрого, вічного. Тож чому ці гуманні наставники підростаючого покоління працюють із дітьми методами, які аж ніяк не можна назвати педагогічними?

Зараз висловлювання «плюсик до карми» вже стало афоризмом. Але над його змістом мало хто замислюється. А що ж таке карма взагалі? Як вона впливає на життя і визначає долю? Як розуміти поняття  споріднених душ і кармічного шлюбу?

Про це та інше у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» під час наших «Недільних бесід» розповіла людина, що вивчає кармологію,  педагог і журналіст Олеся МАРКОВИЧ.

Мукачівець Олександр Сухан готувався до супермарафону на базі підготовки космонавтів,він потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Деколи цілковито здорові люди падають духом, опускають руки через певні життєві обставини. І водночас дехто, у кого немає можливості навіть стати на ноги, показує приклад незламності і стає дійсно успішним. Яскравим підтвердженням цього став життєвий шлях Олександра Сухана з Мукачева. Він розповів читачам закарпатської газети «НЕДІЛЯ» про підйом на Говерлу, стрибок з парашутом, сплав по Тисі на рафтингу, а ще про неймовірні марафони в понад десяток тисяч кілометрів. І все це він здійснив, будучи прикутим до інвалідного візка.

zakarpatpost.net