АНОНС. Як справжнє кохання зцілило закарпатця на День Валентина

14 лютого Закарпаття відзначає свято, яке прийшло до нас із Заходу – День святого Валентина. Далеко не всі сприймають його позитивно і стверджують, що нам воно чуже, а кохатися треба не за календарем, а щоденно. Проте є люди, для кого день закоханих став доленосним

Валентин мав батька – італійця. До Ужгорода він потрапив ще в радянські часи, приїхав у гості до знайомого, із яким разом колись був на науковому форумі в Росії.

Місто йому сподобалось, але не тільки воно. У свого товариша на вечірці він познайомився з Ольгою, у яку одразу ж закохався і вже наступного дня покликав до РАЦСу. Дівчина чомусь, навіть не роздумуючи, погодилась. Із нею разом він, до речі, вже 40 років живе душа в душу у мирі і злагоді. Та тоді через рік після весілля 14 лютого у них народився син. Джино, який про свято закоханих знав із дитинства, одразу ж вирішив, що назве дитину Валентином.

Хлопець підріс, закінчив юридичний факультет УжНУ і познайомився з дівчиною. Вона звернулась до нього по допомогу. Її брат розбив автомобіль, збив дідуся і шукав адвоката. Хоч Валентин сам за справу не взявся, оскільки ще мав мало досвіду, але знайшов досвідченого правозахисника, якого порекомендував новій знайомій. У результаті хлопець сплатив штраф, але за ґратами не опинився. А Валентину дівчина чомусь одразу припала до душі. Тим більше що в них було багато спільного: вони читали одні й ті ж книги, слухали одну й ту ж музику, дивилися одній ті ж фільми. Та й звали її Валентина. Батько в неї також мав запальний норов, був родом із Вірменії. Тож пара почала багато спілкуватись і невдовзі вирішила одружитись.

Навіть вибрали день для весілля – 14 лютого. І одні, й інші батьки раділи, а молодята готувалися до свята. Але трапилось те, чого ніхто не очікував. Валентин вирішив відсвяткувати заручини з друзями, випив зайвого і випав з балкону. У результаті живого, але скаліченого хлопця забрали в лікарню. Валентина плакала під операційною, як мала дитина, і молилася, аби хоч вижив. Казала, що буде з ним до останнього подиху, навіть якщо ніколи не стане на ноги.

Чим закінчилася історія Валентина? Чи вилікувався? Чи справді не покинула його кохана?

Про це та інше читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

У продажу від 9 лютого.

zakarpatpost.net